Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Palermo og Sicilia

Byen

Denne øya rett utenfor det sørlige Italia er absolutt verdt et besøk. Øya har flere soltimer enn fastlandet, og kan by på ulike steder og innslag. Her finner du den italienske landsbygda, samtidig som du kan få se det mer moderne Italia på en og samme reise. Du er kanskje engstelig for å reise til en «mafia-øy», men det trenger du absolutt ikke være. Mafiaen har sine forretninger her, som tidligere, men det merker en faktisk ingenting som turist. Det som kanskje kan være spennende for filmentusiaster er å besøke steder en har hørt om og sett på film, men vi må dessverre skuffe deg om du tror du kommer til å treffe på en «don» på turen. Sicilia kan by på mye forskjellig og det er en stor øy. Du rekker ikke over det hele på noen få dager, men å leie en bil og kjøre rundt til små landsbyer bør du absolutt gjøre. Hovedstaden på øya er Palermo, og er en passende by om det er en liten bit «sydenliv» kombinert med italiensk historie du vil ha. Palermo har faktisk eksistert i hele 2700 år. I dag har byen rundt 800 000 innbyggere, og har bevart mye av den gamle italienske sjarmen til tross for størrelsen. Palermo er kjent for historie, kultur, arkitektur og gastronomi. Dermed er et besøk her inkludert alt du egentlig kan ønske deg på en og samme reise.

Attraksjoner

Hvor skal man egentlig begynne for å gi deg gode tips for hva du bør se – her er mye å velge i! Vulkanen Etna er nesten et «must» for en reisende på denne øya. Lei bil og kjør så langt du kan for deretter ta føttene fatt for å bestige toppen av vulkanen. Du bør også prøve å få med deg litt gammel norsk historie mens du er på øya. Vikinghøvdingen Gange-Rolf og hans etterkommere har satt sine spor på øya. Rett utenfor Palermo, i landsbyen Monreale, finner du en katedral som Gange-Rolfs etterkommere har bygd, som er på UNESCO’s verdensarvliste. Du vil faktisk finne flere steder som er på denne listen, som for eksempel byen Noto med sine barokke bygninger. Har du muligheten bør et besøk i byen Taormina, selv om dette i dag er blitt til en turist-felle er det absolutt verdt besøket med sine fabelaktige rester ab gresk og romersk kultur. Byen er faktisk verdt et besøk om så kun for sin fantastiske utsikt. Hovedstaden Palermo har også mye å by på om du ikke ønsker reise rundt overalt på egen hånd. I denne byen bør du faktisk begynne med å bare gå rundt å se på den varierte arkitekturen. Her finner du en arkitektonisk miks av de sjeldne. Byen har vært okkupert av forskjellige sivilisasjoner, helt fra grekernes inntog før Kristus til i dag. Få med deg de mange katedralene og gamlebyen. Pass også på å holde et øye oppover mot himmelen mens du rusler rundt. Du vil få med deg mange små flotte arkitektoniske detaljer, som fort kan overraske.

Shopping

Shoppe kan man overalt på Sicilia, avhengig av hva du er ute etter. Det kan nesten strekkes så langt som at er du en shopper er Sicilia «din øy». Du vil finne alt fra lokale suvenirer til italiensk mote, som sko, klær og andre designvarer av høy kvalitet til greie priser for en nordmann. Palermo er den aller beste byen for shopping, med blant annet motegaten Viale della Liberta. Reiser du litt rundt på øya vil du også kunne gjøre gode kupp på moteklær i byen Taormina, i gaten Corso Umberto. Det samme gjør du i motegaten Via Etnea i Sicilias nest største by, som er Catania. Er du ute etter suvenirer bør du få med deg noen av Sicilias spesialiteter, som da selvfølgelig er drikke og matvarer. Marsipan er faktisk en av disse, og det samme gjelder mandelvin. Tar du turen til byen Corleone bør du få med deg lokal likør av merket «gudfaren» eller noe lignende. Bare vær oppmerksom på at dette er mer den typiske suveniren, og ikke et kvalitetsstempel. De historieinteresserte bør absolutt få med seg flotte keramikk krukker, som er et av de håndverkene øya er kjent for. Noe av det du bør få med deg er de lokale markedene, og er du i Palermo finner du faktisk disse der og. Vil du litt ut av turiststrømmen besøker du markedet som er begynner i Piazzo Ballaro og helt til Corso Tukory. Helt på tampen en liten kuriositet; du finner butikker i Palermo og andre byer med egne skilt, som for oss er spesielt. Disse skiltene viser hvilke butikker som ikke betaler beskyttelsespenger til mafiaen. Dermed kan du velge mafiafri handel om du vil – se da etter pizzo frie butikker.

Restauranter

Når det kommer til mat og drikke vil du finne det overalt, og til god kvalitet. Sicilia er et jordbruksområde og kan by på smakfulle grønnsaker og frukt, samt egne spesialiteter. Du vil selvfølgelig også finne et godt utvalg fiskeretter, som naturlig er på en øy med mange kystbyer. En av de absolutte spesialitetene er grillet sverdfisk. Dette er øya hvor du også finner pasta og pizza, men vi anbefaler deg å teste andre gode matretter også. Befinner du deg i Palermo er det mange flotte og gode restauranter å velge mellom, og du finner de ofte i sidegatene. I en gate som heter Via Manin finner du Cin-Cin. En koselig restaurant som er inndelt i flere små rom, og serverer nydelig mat. Stikker du innom denne må deres Ricotta absolutt testes, samtidig som du velger en kvalitetsvin fra deres gode utvalg. Er det pizza du vil ha? Ja, da er stedet Corvo dei Beati Paoli et godt valg, og kan by på en meget lang liste pizzavarianter. De serverer også et utvalg sjømat og lam, med god kvalitet.
Befinner du deg derimot i Taormina må du ta turen til Gran Duca. Dette er en utmerket sjømatrestaurant, men kan også tilby kjøtt eller pastaretter. Her kan du sitte ute på terrassen og nyte utsikten sammen med mat og drikke. Det er altså mange muligheter, og du bør benytte dem godt. Det kan samtidig være greit å vite at lunsj er ofte mellom kl 13 og frem til klokken 15-16. Lunsj på Sicilia er ikke som hjemme, og er et stort måltid for oss nordboere. Det kan være smart å velge noe lett til lunsj om du vet du skal på en utmerket restaurant senere på kvelden.

Uteliv

Du vil finne et ytende uteliv på Sicilia, og det er av alle typer. Her kan du velge mellom rolige små lokale barer og til klubber som kjører på hele natta. Selvfølgelig vil du ikke finne alle alternativene overalt, men så å si alle steder kan by deg på et eller annet. Det beste utelivet, eller skal man si det travleste, vil du finne i Palermo og Catania. Her er det et godt utvalg og det er opp til deg hva du er ute etter. I Palermo kan du teste ut en av de lokale favorittene Kursaal Kalhesa. Dette er en bar hvor du finner mye, alt fra bokhandel til restaurant. Vil du ha noe godt i glasset finner du en utmerket vinbar her. Baren ligger i Kalsa distriktet og er innlosjert i et restaurert palass. Sommerstid kan du også nyte både vin og god mat ute i den fantastiske hagen. Du finner også et godt utvalg barer andre steder, også i byen Taormina. Drar du litt rundt på øya, og vil ha natteliv er vår enkleste anbefaling å få noen anbefalinger av de lokale. Da kan du også få oppleve barer/klubber uten det typiske turistpreget.

Overnatting

Utvalget bosteder er variert, og det kan variere i antall og type overnattingssted alt etter hvor på Sicilia du befinner deg. En ting kan vi si med sikkerhet, et godt sted å bo vil du finne overalt. Er du i Palermo vil det kanskje friste med å teste et virkelig moderne hotell? Da er Mercure Palermo Centro et godt alternativ. Dette er et 5-sjernes hotell, men uten en avskrekkende pris. Et annet alternativ er Albergo Mediterraneo, et middelsklasse hotell med gode priser. Er du i Taormina og vil ha et godt hotell er Hotel Villa Belvedere er godt valg, men ikke direkte billig. Uavhengig av hva du velger, og hvor på øya du er; tenk gjennom om du skal leie bil eller benytte offentlig transport. Det kan være abstander som er akseptable med egen bil, mens det kan bli for kronglete med andre fremkomstmidler.

Flybilletter

Du finner lett flybillett til Italia, og Sicilia. Det er et godt utgangspunkt for videre reise å ta fly til Palermo og deretter ta seg derfra med bil om en ønsker det. Dessverre kan det være vanskelig å finne direkteruter. Både Norwegian og SAS samarbeider her med andre flyselskaper og det er oftest en mellomlanding. Dette gjelder også om man velger andre selskaper som for eksempel KLM. Dette gjelder også om man velger kun fly med charterselskaper, som for eksempel Ving. Etter vår mening vil det ikke være problematisk med mellomlandinger, kanskje du kan utvide ferien heller? Ta fly til Roma, som du vil finne direktefly til, tilbring noen dager der for deretter sette kursen mot Palermo.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]