Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Palma de Mallorca

Byen

Mallorca er en av øyene i øygruppen Balearene. Øygruppen er i dag spansk, men har opp gjennom historien vært styrt av flere forskjellige. Hovedstaden på Mallorca er Palma, og er et yndet reisemål hele året, som kan by på mer enn strandliv. Sommeren er varm, men det vil vi nordboere også synes vinteren er. Du er kanskje også en av de som rømmer fra kulde og snø, og til «t-skjorte-vær» i Palma vinterstid? Ligge langflat på stranda med en sangria, mens du nyter tanken på å slippe snømåking i Norge. Palma og Mallorca kan skilte med lange tradisjoner og historiske minnesmerker. Allerede på 1920-tallet valfartet de rike og berømte til denne øya. Øya har vært bebodd siden oldtiden, og er den dag i dag en herlig miks av nytt og gammelt, turister og fastboende. Her kan du få med deg alt fra det pulserende storbylivet i byen Palma og til en ensom vik langt fra andre. Palma er en pulserende by, men har heldigvis bevart sin sjarm og gamle historikk.

Attraksjoner

Hovedstaden er hjemmet for rundt 350 000 mennesker, og her finner du alt fra shoppingmuligheter til historiske minnesmerker. Gamlebyen og katedralen Catedral O la Sea er absolutt verdt et besøk. Katedralen sto ferdig i 1601, og tok faktisk 400 år å fullføre. Bak katerdralen kan du enda ha muligheten til å se restene etter et arabisk bad og Almudain palasset, som den dag i dag er den spanske kongens residens i Palma. Når du er ferdig med katedralen, og området rundt, bør du ta turen derfra og gjennom Parc De La Mar, ned til havnen. Her bør du sette av tid til å bare rusle rundt å bli kjent. Stopp opp og ta en pause på en av de små stedene og studer folkelivet. Fortsett runden din i gamlebyen og studer alle de godt bevarte bygningene, og få med deg atmosfæren fra tidligere tider. Selv om du er i Palma bør du ta deg tid til en avstikker fra byen. Det er mye å oppleve i områdene rundt også. Like utenfor byen vil du blant annet finne Acuacity, som er en vannpark/marinepark. Reiser du med barn vil denne være midt i blinken for litt avveksling fra strandlivet. Palma er også et godt utgangspunkt for å utforske andre steder på Mallorca, og det uten lange kjøreturer. Området Alcudia med sine knappe 16 000 innbyggere, kan skilte med øyas lengste strand. Du finner også flotte dryppsteinsgrotter, og du er rett i nærheten av nasjonalparken S’Albufera. Det kan nevnes steder verdt å besøke i fleng, og små pittoreske landsbyer. Vil du se flere ting på en gang er togturen fra Palma by til Soller. Denne hundre år gamle togruten byr på en fantastisk utsikt over landskapet.

Shopping

Nordmenn tenker ofte på basarer og typiske turistfeller når en vurderer shopping i «syden». På Mallorca, og i Palma, vil dette være helt feil. Selvsagt vil du finne de typiske turistfellene, som selger suvenirer av alle slag, men det er ikke alt. Mallorca er som tidligere nevnt en del av Spania, og spanjoler er opptatt av mote. Her kan du gjøre virkelige gode kjøp når det gjelder blant annet lærvarer, og til en bedre pris enn hjemme i Norge. Har du lyst til å gjøre et skikkelig kupp på skomerker, som Farrutx og Camper tar du turen fra Palma til den lille landsbyen Inca. Her produseres det for disse merkene, og du kan gjøre gode kupp på fabrikkutsalgene. De motebevisste bør rusle rundt i byen for å shoppe. Her ligger motebutikkene på rekke og rad i gaten, som heter Avinguda Jaume III og i Passeig des Born. Du vil finne alle typer butikker nesten uansett hva du er ute etter. Foretrekker du alt på en plass er shoppingsentret Porto Pi det mest moderne sentret i Palma. Jakter du på billige klær tar man turen til kjøpesentret C&A, som ligger i Joan Carles. Her finner du klær til hele familien. Shopping i Palma bør absolutt også dreie seg om å få med seg markeder. På Plaza Major holdes det marked med gode håndtverkprodukter mandag, fredag og lørdag. En del ting bør en også få med seg kun for atmosfæren. Ta en pause fra din egen shopping og besøk Mercat Olivar – en stor markedsplass for frukt, grønnsaker og kjøtt.

Restauranter

Palma kan by på mange gode opplevelser når det gjelder mat. Da man er i Spania er Tapas en selvfølge å få med seg. Tapas er flere småretter som serveres sammen, og en finner veldig mange forskjellige varianter. Oftest kan en sette sammen et Tapas måltid etter eget ønske. Kjøkkenet på Mallorca utmerker seg med sine ferske råvarer, med et godt utvalg grønnsaker. Uansett hvor du velger å spise vil du kunne finne et godt utvalg pølser, kjøtt, skalldyr og fisk. Mallorca har sine spesialiteter, og de bør du benytte sjansen å teste – Bocadillo og Sobrasada. Bocadillo er smørbrød med ost eller skinke, mens Sobrasada er en pølse. En annen favoritt i Palma er Pa amb Oli, en spansk variant av bruschetta. Det er vanskelig å holde oversikt over alle spisesteder i byen, men noen kan nevnes. Restauranten Making Tapas er verdt et besøk og en noe annerledes restaurantopplevelse. Her kommer forskjellige tapasretter seilende på et samlebånd, og du tar det du vil. Hver bit har en liten pinne, og disse må du ta vare på. Du betaler nemlig etter antall pinner. Er du ute etter virkelig god grillmat, eller vegetarmat, har Palma selvsagt stedene for dette. Da drar du til Rodeo Grill eller for vegetarmat til Bon Llok. Har du ingen bestemt plan for middagen kan du ta turen til Paseo Maritimo, området ved havnen. Her finner du mange forskjellige steder, og forskjellige utvalg.

Uteliv

Er du på jakt etter liv og røre er du i helt riktig by. Palma har et yrende uteliv, og alternativer for alle. Du vil finne både diskoteker, barer og puber i byen. Her er vel spørsmålet heller hva du foretrekker, enn om det er mulig å finne. Du kan begynne kvelden med et glass spansk vin nede ved havnen, mens du studerer folkelivet og slapper av. Ønsker du senere å besøke et disko ligger Palmas mest kjente klubb Pacha Mallorca. Her kan en flott utsikt over marinaen kombineres med musikk og elegante omgivelser. Når du er i disko-humør kan du også ta turen til diskoteket Titos, det største diskoteket i byen. Den yngre garde vil i tillegg finne mange steder i området som kalles Can Barbara. Dette er et velkjent «uteområde» i byen. Vil du bort fra høy musikk er det et utallig utvalg av barer og puber. Du kan blant annet ta turen til området i gamlebyen hvor puber og musikkbarer dominerer. Her kan du nyte en drink eller et glass vin i mer fred og ro. Har du gått litt lei av det typiske spanske (selv om vi anser det som en umulighet) kan du ta turen til Marokko, eller nærmere sagt baren El Ancla, som er innredet med marokkansk interiør. Her kan du få en cocktail til en god pris, eller kanskje røyke vannpipe? Stedet er rolig og avslappende med god musikk.

Overnatting

Palma er ingen virkelig storby, men på grunn av turismen vil en finne en mengde steder for å bo. Her er alt fra enkle rom til leie, og til eksklusive 5-stjernes hoteller. Nordmenn drar ofte til Palma på charter, men det kan være verdt det å dra på egen hånd, også på hotellfronten. Planlegger du å holde deg mest inne i selve byområdet vil et hotell langs marinaen være et godt valg. Her kan du for eksempel velge Hotel Hostal Cuba, som er et godt middelsklasse hotell eller rimeligere Hotel Costa Azul. Det finnes egentlig hoteller nesten uansett hvilket område du ønsker å bo i. Saratoga er et hotell med godt ry, og en overkommelig pris. Dette hotellet ligger så å si midt i byen. Andre alternativer er Hostal Regina eller Hotell Paladium. Har du lyst å kombinere ferien i Palma med strand og sol vil vi anbefale å finne et hotell litt utenfor selve bykjernen. Portofino er et hotell med svømmebasseng til en rimelig pris, og med overkommelig avstand til sentrum. Har du lyst til å bo litt spesielt? Da kan kanskje San Lorenzo friste? Et lite hotell med kun 6 rom. Men likevel med en overkommelig pris.

Flybilletter

Å komme seg til Palma er overhodet ikke noe problem. Ikke bare flyr alle de store charterselskapene hit, som for eksempel Ving og Star Tour, men også SAS og Norwegian. Leter du kun etter en flybillett kan du finne gode «kun fly» billetter hos charterselskapene. Spesielt om du har mulighet til å vente så lenge som mulig før du bestiller. SAS og Norwegian har direktefly, og det er greit være tidlig ute hos disse for en rimelig billett. I tillegg kan du benytte flere utenlandske flyselskaper, som KLM og Air France. Det eneste minuset med billetter fra disse selskapene er mellomlandinger på turen til Palma. Flyplassen i palma heter Son Sant Joan, og ligger kun 20 minutter fra byen. Det går busser fra flyplassen til byen, og billettene er rimelige. Vil du ha en mer personlig transport er det selvfølgelig taxi tilgjengelig.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]