Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Reykjavik

Byen

Det er noe helt spesielt med Island. Geologisk sett er øyriket en av de nyeste landmassene på jorden, noe som i og for seg er ganske relativt når man snakker om vår eldgamle planet. Likevel får man følelsen av at gamle tradisjoner legges mye mer vekt på her enn på våre trakter. Den brutale naturen på øya skaper enda en intern kontrast til nytenkende og innovative Reykjavik. Du finner både geysirer, aktive vulkaner og dramatiske fjell og fjorder på Island, men også en sterk kultur for innovative løsninger for bioteknologi, fornybar energi og flere software programmer. Reykjavik er en av Europas minste hovedstader, med sine rundt 120.000 innbyggere, cirka 1/3 av Islands befolkning. Det antas at mennesker av over 100 ulike nasjonaliteter er bosatt i Reykjavik, selv om den store majoriteten er fra Island. Arkitekturen minner om norske fiskebyer langs den nordnorske kysten, med trehus på hvite grunnmurer og karakteristiske, fargerike takplater. Inne i de gammeldagse husene finner du likevel svært avanserte løsninger for det ene og det andre, blant annet for oppvarming. I sentrum av Reykjavik kan du også finne stadig flere designere og trendy butikker. Det gjelder å ikke skue hunden på hårene i denne spennende byen, heller ta deg tid til å bli kjent med menneskene her og ta del i kulturen. Vi lover deg at du vil bli positivt overrasket.

Attraksjoner

De fleste som besøker Island og Reykjavik har to motiver: Å oppleve den fantastiske naturen og å ta del i det pulserende nattelivet. Begge disse to attraksjonene er verdt sin popularitet, men der er også mer å se og gjøre i Reykjavik. De fleste unner seg et besøk til den velkjente Blå Lagune, en naturlig varm kilde omgjort til spa og bassengområde. Med beliggenhet rett utenfor hovedstaden, er den en svært populær turistattraksjon. Det blir aldri direkte varmt i Reykjavik, men våren byr på flest solfylte dager. Nyt dem i en av Reykjaviks mange grøntarealer og koselige parker. Europas nordligste hovedstad kan også skryte av en rekke museer som er åpne året rundt. Besøk Nasjonalgalleriet og ta en titt på kunstverkene fra både lokale og internasjonale kunstnere. Byens landemerke er den kjente Hallgrímskirkja. Ta turen opp i tårnet for en imponerende 360 graders utsikt over byen. Den desidert beste måten å få overblikk over Reykjavik på! Naturen i områdene rundt byen er også en uvurderlig opplevelse. Vinterstid kan du se fascinerende nordlys flagre over himmelen, som om sommeren lyses opp natt og dag av midnattssolen. Et rikt utvalg dagsturer tar deg med til de viktigste attraksjonene utenfor byen, samme hvilken tid på året du har valgt å besøke Reykjavik.

Shopping

Shopping er kanskje ikke det første du relaterer til Reykjavik. Med så mye vakkert å hvile blikket på, er shoppingtilbudet mer som en bonus, enn et hovedargument. I sentrum av Reykjavik kan du finne sjarmerende butikker som selger alt fra lokalt design og kunst til vintage klær og gjenstander. Du kan også komme over ultramoderne konseptbutikker som virkelig viser den nytenkende siden av byen. Velg deg gatene Laugarvegur og Skólavördustígur, der de fleste butikkene ligger på rekke og rad. I Laugarvegur finner du også butikken KronKron som kan skilte med virkelig eksklusiv shopping, med merker som Marc Jacobs og Sonia Rykiel. Oppsøk også en av Reykjaviks lokale gullsmeder, som ofte selger vidunderlige håndverk av lokale materialer, som for eksempel lava! I løpet av helgen kan du også besøke Reykjaviks største loppemarked, Kolaportið. Her dukker det opp alskens rariteter og gamle gjenstander, og du også prøve tradisjonsrik islandsk mat. Om du foretrekker de mer globale merkene og shopping under tak, kan du ta turen til Kringlan, Islands største kjøpesenter. Her finner du over 170 butikker med merker fra hele verden, samt gode restauranter der du kan ta deg en pause og en matbit. Senteret huser også en kinosal, et teater og et bibliotek.

Restauranter

En mat-revolusjon tok sted på Island etter at øya opplevde en fullstendig konkurs i 2009. Plutselig ble prisene på importerte matvarer umulige å forsvare og islenderne innsåg at de hadde en suveren tilgang på ferske ingredienser i sin egen «bakgård». Selv om fermentert hai og syltet lammehjerne fortsatt går an å bestille på enkelte restauranter i Reykjavik, har de fleste steder en langt mer moderne meny å tilby. Du vil bli overrasket over hvor mange ulike restauranter en så liten by som Reykjavik kan skilte med, og hvor talentfulle de ofte unge kokkene er. Med de ferskeste råvarer og kreative konsepter har flere av disse kokkene satt Reykjavik på kartet som en gastronomisk destinasjon. I tillegg til autentisk islandsk cuisine finnes det nok av restauranter som serverer mat fra alle verdenshjørner. Island har også en overraskende livlig og velutviklet kafé-kultur. Det finnes massevis av koselige små steder som tilbyr deilige brød og bakster, samt en meget sjarmerende atmosfære. For de som liker å spise sunn, og gjerne økologisk mat, er der også mange gode muligheter i Reykjavik. Disse «grønne» restaurantene forsøker å kjøpe flesteparten av råvarene hos islandske bønder, slik at maten skal være så kortreist som mulig. Når man tenker på hvor langt unna Island ligger, forstår man virkelig viktigheten i fokuset på lokalprodusert mat!

Uteliv

Ryktet om Reykjaviks yrende natteliv har spredd seg blant festglade mennesker verden over. Det er mest om helgene at Reykjavik forvandles til en pulserende fest-by, men også på ukedagene holder barene åpent til etter midnatt for de som ikke må stå opp tidlig dagen etter. Det finnes et utall ulike muligheter til å more seg i Reykjavik. Fra pub-liv til mer sofistikert cocktail-sipping og alt i mellom! De færreste steder krever inngangspenger, med mindre det står live-musikk på programmet den kvelden. Utrolig nok var øl forbudt på Island frem til 1989, men siden den tid har islenderne ikke bare utnevnt øl til sin favoritt-drikk, men en rekke bryggerier har også vokst frem. Om du ønsker å danse hele natten kan du svinge innom Austur, Reykjaviks mest populære klubb. Både kjente og mindre kjente mennesker har danset til lokale DJer her siden dørene ble åpnet i 2009. I løpet av året er det mye som skjer i Reykjavik, blant annet mer enn 40 ulike festivaler. De mest kjente er musikkfestivalen Sónar, Reykjaviks International Film festival og lysshow festivalen Winter Lights, som lyser opp Reykjavik på en helt magisk måte. Disse begivenhetene trekker både lokale og folk fra resten av verden og gir deg muligheten til å oppleve noe helt spesielt i eksepsjonelt vakre omgivelser.

Overnatting

Det finnes mange muligheter i alle prisklasser når du skal velge deg tak over hodet i Reykjavik. Om du søker luksuriøse omgivelser, kan du sjekke inn på det fantastiske Alda, en virkelig designperle av et hotell. Icelandair Marina er også et vakkert hotell med spennende innredning og god beliggenhet. Det finnes også en rekke hoteller i billigere prisklasser, samt gjestehus og herberger. Et annet alternativ kan være å leie en leilighet under oppholdet ditt. Da har du mer plass å boltre deg på og du kan styre deg selv med mat og drikke. Mange foretrekker denne måten å bo på, siden det også ofte setter dem i kontakt med mennesker som faktisk bor og lever i Reykjavik, og som kan gi dem de beste tipsene. Velg deg et sted å bo i sentrum av byen og du befinner deg i gåavstand til de fleste attraksjoner og festligheter. Husk at Reykjavik uansett er en liten by, så selv om du velger å bo utenfor selve bykjernen, er du sannsynligvis ikke mer enn 5-10 minutter unna til fots. Det samme gjelder parkering. Om parkering ikke er inkludert i overnattingsprisen, kan du med fordel parkere bilen utenfor sentrum, noe som er mye billigere.

Flybilletter

Du kan fly direkte fra Norge til Islands hovedflyplass Keflavik fra både Oslo og Bergen. Norwegian tilbyr billetter fra begge disse byene til rundt tusenlappen, litt avhengig av når du drar og hvor tidlig ute du er med å bestille. Icelandair og SAS har også en direkterute fra Oslo, med flytid cirka 2 timer og 30 minutter. Med en mellomlanding får du flere muligheter, men forsøk å velge en så nordlig flyplass som mulig, slik at du ikke bruker for mye tid på å fly «feil vei». Et alternativ som har blitt svært populært de siste årene er å foreta en såkalt stop-over på Island på vei over Atlanteren. Icelandair lar deg ta noen dager på sagaøya før du flyr videre til for eksempel New York. Flyplassen ligger cirka 45 minutter fra Reykjavik sentrum og du har flere alternativer for å ta deg til og fra. Du kan leie bil på flyplassen å kjøre selv, særlig om du har planer om å se så mye som mulig av Island mens du er der. Det går også flybusser for hver flyavgang og ankomst. Billettpris rundt 150 NOK. Om du bor på et relativt kjent hotell i byen, er det stor sannsynlighet for at bussen svipper deg innom. Verdt å sjekke på forhånd med hotellet! Om du tar taxi fra flyplassen til Reykjavik kan det fort koste opp mot 900 NOK, ettersom det er en ganske lang tur.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]