Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Ho Chi Minh

Byen

Ho Chi Minh er en gryte full av spennende ingredienser som smaker av både Asia, Europa og USA. Som i de fleste asiatiske storbyer er trafikken en fascinerende strøm av scootere, biler, sykler og mennesker kledd i fargerike klær og matchende munnbind. Hele byen lukter stekt mat, koriander og eksos, mens luften er varm og fuktig. Menneskene er vennlige, nysgjerrige og mange snakker nok engelsk til å vise deg veien eller svare på enkle spørmål. Det som vil overraske deg mest når du besøker Ho Chi Minh er arkitekturen. De dekadente, koloniale husene fra et tidligere fransk regime står i sterk kontrast til miljøet de befinner seg i. Det er lenge siden disse husene var nye, men de detaljerte utformingene og de livlige fargene finnes fortsatt der, til tross for at tidens tann har satt sitt preg på fasadene. Kontrastene mellom fattig og rik er enorme. De opplyste skyskraperne i sentrum av byen virker å ha lite å gjøre med de mange gatemarkedene der mennesker sover, spiser og selger sitt levebrød, gjerne i tre generasjoner. Med et typisk tropisk klima er det vanskelig å vite når man får sol og når en regnstorm kan komme inn over byen. Uansett er Ho Chi Minh et fantastisk spennende reisemål, som har mye å by på av både gammelt og nytt.

Attraksjoner

Du må forberede deg på å gå mye når du besøker Ho Chi Minh. Med sine mange distrikter og store utstrekning finnes det mye å se og mange steder å besøke, helt etter hva du er ute etter. I mange av distriktene vil du finne at områdene er stort sett residensielle, med ekstremt lite turisme. I sentrum av byen, også kjent som distrikt 1, finner du mennesker fra hele verden og med dem et veldig variert tilbud av restauranter og underholdning. De fleste som besøker Ho Chi Minh tilbringer mest tid i denne bydelen. Her finner du blant annet Rådhuset, Saigon Operahus, en vietnamesisk versjon av Notre Dame Katedralen, Gjenforeningspalasset, Jadepagoden, Det Nasjonalhistoriske Museet og en rekke templer fra alle verdens religioner. Ho Chi Minh er en opplevelse i seg selv og slutter aldri å overraske med sin ekstreme diversitet. Kulturen ligger i luften og den komplekse historien bevitnes både i arkitekturen, maten og i de mange museene. Mange hoteller i området tilbyr dagsturer med sjåfør (som utlending får du ikke leie egen bil i Ho Chi Minh) som også lar deg besøke nærliggende attraksjoner som Cu Chi tunnelene eller de flytende markedene i Mekong deltaet. Ho Chi Minh kan lett ta pusten fra deg, men dersom du lar deg henføre, vil du elske å befinne deg i denne gryten av kultur og opplevelser.

Shopping

Ho Chi Minh kan skilte med en rekke markeder over hele byen som selger alt mellom himmel og jord. Siden Vietnam er et produksjonsland for mange av verdens mest kjente merker, finner du billigere kopier av nesten hva som helst i Ho Chi Minh. Besøk Saigon Square, både den originale og den nyere varianten, også kalt Saigon Square 2, for billig og bra moteshopping. Shoppingen i Ho Chi Minh er også sentrert i ulike gater for hva det enn er du er på utkikk etter. Dersom sko er din store lidenskap bør du søke deg til gatene Ly Chin Thang og kvartalene like ved Ben Tranh markedet. I dette velkjente markedet finner du også et massivt utvalg falske klokker med eksklusive merkenavn, til en fraksjon av den originale prisen. For alle som er ute etter vietnamesiske håndverker er An Dong Plaza i Chinatown stedet. Når det kommer til antikviteter bør du være forsiktig. Det er nemlig ulovlig å ta med seg ekte antikviteter ut av landet. Dermed bør du derfor se etter høykvalitets kopier av de originale antikvitetene når du er på skattejakt. Husk at det alltid er lov å prute når du shopper på markeder i Ho Chi Minh. Prisene settes høyere enn den virkeligere verdien nettopp fordi pruting er en del av kjøpsopplevelsen.

Restauranter

Mange som besøker Ho Chi Minh spør seg selv hvor modige de skal tørre å være i matveien. Man vil jo gjerne prøve de lokale delikatessene, samt spise på steder som ikke bare er ment for turister, men samtidig ønsker man heller ikke å pådra seg mageproblemer som vil ødelegge ferien. Det lønner seg å i alle fall være litt modig. Se deg om etter restauranter med mange lokale gjester. Du vil sannsynligvis bli sjokkert når regningen kommer på bordet, men ikke av de grunnene du kanskje tror. Det er nemlig forbausende billig å spise et godt måltid i Ho Chi Minh. Flere steder er det fullt mulig å spise en lunsjmeny bestående av den karakteristiske suppen phô, pluss en ris- eller nuddelrett med kjøtt, samt dessert og drikke, til under 15 NOK. Dersom du får nok av det vietnamesiske kjøkkenet (noe som skal godt gjøres, da maten er helt fantastisk), finner du enkelt restauranter som serverer alle slags internasjonale matretter. Det anbefales at du prøver en av de mange BBQ-restaurantene som byr på herlige måltider av kjøtt og lokale grønnsaker. Takket være sin franske innflytelse finner du også en rekke bakerier, som vil la deg få nyte en mer europeisk inspirert frokost med både croissanter, baguetter og pan au chocolat for de søtsugne.

Uteliv

Distrikt 1 i Ho Chi Minh er kjent som «bydelen som aldri sover». Trafikken og lyden stilner ikke ved noe tidspunkt i løpet av dagen. Området er stort sett bestående av attraksjoner, hoteller og enorme kontorbygg, i spedd en myriade av ulike barer og utesteder. Siden denne delen av byen også favoriseres av turister og utlendinger generelt er tilbudet veldig variert, ikke bare etter musikk og smak, men også etter nasjonaliteter. Du finner irske puber ved siden av dansebarer med latinomusikk og kinesiske karaokesteder ved siden av amerikanske sportsbarer. Dersom du liker å danse er det heller ikke vanskelig å finne diskoteker og klubber. Noen er veldig raffinerte og prisene deretter, mens andre er kanskje mer beregnet på de yngre backpackerne som ferdes i byen. Vietnameserne selv er også glade i å feste. Dersom du beveger deg utenfor distrikt 1 vil du også der finne et yrende folkeliv. Du vil se mennesker som sitter på lave stoler utenfor restaurantene og drikker det lokale brygget Bia Hoi, en kaldt og forfriskende øl, mens de spiser og sosialiserer. Det kjennes ut som det meste av livet i Vietnam foregår på gateplan. Dersom du likevel vil opp i høyden kan du finne deg et hotell med takterrasse og bar og nyte den varme natten mens du ser utover den fascinerende byen.

Overnatting

I Ho Chi Minh finner du hotell og overnatting i alle prisklasser. Fra de aller billigste vandrerhjemmene beregnet for backpackere og kortere opphold, til ekstremt luksuriøse hotell med svømmebasseng og egen takterrasse. Også i mellomsjiktet er det godt mulig å finne seg et hotell med helt ok standard, som ikke tømmer lommeboka. De dyreste hotellene befinner seg selvfølgelig i distrikt 1, så for mange kan det nok lønne seg å bo litt utenfor sentrumskjernen dersom man reiser på et strengt budsjett. De nærliggende distriktene har også mye å by på av ting å se og gjøre, selv om de fleste turistattraksjonene ligger i distrikt 1. Det kan være smart å booke hotell på forhånd, slik at du har et sted å dra til når du med jetlag ankommer Vietnam. Det beste tipset er å booke 1-2 netter for så å oppleve byen og siden se hvor det er best for deg å holde hus. Du bør heller ikke se helt bort i fra at AirBNB kan være et fantastisk alternativ når det kommer til overnatting. Når du besøker en så kaotisk by som Ho Chi Minh kan det komme utrolig godt med å ha lokale vietnamesere å spørre til råds når det kommer til både restauranter, attraksjoner og uteliv. Til sammenligning med hotellene som gjerne har kommisjonsbaserte avtaler med nærliggende restauranter, vil du av de fastboende få en ærlig mening og gode tips til å oppleve Ho Chi Minh som en lokal.

Flybilletter

Det finnes ikke en direkte rute fra Norge til Ho Chi Minh, men du kan komme unna med bare én mellomlanding. En tur til Vietnam er kanskje ikke noe man hopper på i siste øyeblikk, så ta deg god tid til å sjekke prisene hos flere ulike flyselskaper i forveien. Du kan for eksempel fly med Emirates via Dubai, eller Turkish Airlines via Istanbul. Du kan også velge å fly med SAS som i samarbeid med Vietnam Airlines flyr via både Paris og London. Den totale reisetiden varierer mye med hensyn til mellomlanding, men den ligger på mellom 16-20 timer. Når det kommer til pris er dette også svært varierende, men du kan finne billetter til rundt 5000-7000 NOK. Som nordmann må du ikke ha visum for å reise til Ho Chi Minh som turist. Mange hoteller opererer med transport fra flyplassen, noe som kan være supert å ha booket, og gjerne også betalt, i forveien når du trøtt og sliten ankommer byen. Det er likevel vanlig å tipse sjåføren. Å ta en vanlig taxi er billigere enn hotell transport, men det er litt vanskeligere å vite hvilke som driver ærlig business. Belag deg på å betale rundt 10 USD fra flyplassen til sentrum av Ho Chi Minh.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]