Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Venezia

Byen

Venezia er et drømmereisemål for de fleste. Kombinasjonen vakker arkitektur, en betagende historie og god mat er en vinner hos alle som elsker å reise. På grunn av byens ubestridte popularitet, sier det seg selv at du ikke er den eneste som vil befinne seg i Venezia. Turistmengdene kan virke overveldende, så vær forberedt på å tråkke litt utenom de mest turistifiserte områdene. Byen er som en labyrint med alle de små bakgatene som enten lar deg vandre akkurat dit du ønsket å komme, eller leder deg til en blindvei der å hoppe i kanalen er eneste valg. Men stol på oss når vi sier at opplevelsen av å spasere rundt er bedre enn alle de dokumenterte turistattraksjonene til sammen. Byen ligger som kjent på en øy, opprettholdt av et intrikat pålesystem. Du tar deg enkelt til andre deler av byen ved å stige på en av de mange båtene som hver dag frakter både turister og lokale fra øy til øy. Prisene er relativt stive i Venezia, men om du søker deg utenfor Marcus-plassen vil du likevel kunne finne billigere alternativer, som kanskje til og med smaker bedre. Sommeren er veldig varm og vinteren ganske sur og kald i Venezia, så det aller beste er å besøke byen enten vår eller høst. Selv om det kanskje er fristende å ta på sine fineste sko når man besøker Venezia, anbefales komfortabelt fottøy. Byen er overraskende utstrakt og de brosteinsbelagte gatene kan gi selv den mest hardbarkede turist ømme føtter.

Attraksjoner

Det er nok av ting å se på i Venezia. For mange er stemningen som ligger mykt over byen, selve hovedattraksjonen. Når du lar deg selv vandre fritt uten kart vil du få se deler av byen som de fleste andre går glipp av (med mindre de har gått seg bort). Ikke kjør deg fast i de mest nedtråkkede gatene, de beste opplevelsene ligger der turistene ikke oppholder seg. Når det er sagt er det også ting å se i Venezia som du vil komme til å måtte dele med mange andre. Et besøk til den storslåtte Marcus-plassen er et absolutt must. Se hunder og barn løpe rundt stivpyntede kelnere og uvitende turister som drikker vann til 10 euro flasken. Ta heisen opp i det høye klokketårnet som rager over plassen for et unikt overblikk over Venezia. Mange drømmer nok om en romantisk gondolferd gjennom kanalsystemet, men du kommer kanskje på andre tanker når du ser de overdrevne prisene og de stillestående trafikkorkene. Å sitte i kø i gondol er ikke mye mer romantisk enn å sitte i kø på vei til jobb. Det finnes også en rekke museer og bygninger som er vel verdt et besøk, men det beste du kan gjøre er å ta turen til øyene Murano og Burano som ligger like utenfor byen. Båtturen i seg selv er vel verdt opplevelsen!

Shopping

Venezia er nok ikke en by som noen direkte kobler til shopping. Selv om Italia er et mote-land med ekstremt gode shopping muligheter, er det nok bedre å spare Visa-kortet til du kommer til Firenze eller Milano. Dette betyr ikke at butikkene ikke finnes, det er bare så mange andre ting du heller burde gjøre i Venezia enn å stenge deg inne bak butikkenes glassruter. Rundt Marcus-plassen ligger designerne på rekke og rad, stappfulle dagen lang av designersultne turister. Du kan også finne mindre designerbutikker rundt om kring i byen som byr på spennende kreasjoner til mye snillere priser. Dersom du ynder deg selv et besøk til øya Murano, vil du kanskje måtte gjøre et shopping-unntak. Her produseres det vakre glassverk som er vel verdt å dra hjem i håndbagasjen. Sørg i isåfall for å be om ekstra god innpakning! Det aller mest typiske du kan kjøpe av suvenirer er en karnevalmaske. Disse finner du overalt og i alle prisklasser. Reiser du til Venezia i februar eller mars kan du også være med på det årlige karnevalet! Vårt beste tips til shopping i Venezia er å fokusere på lokalt produserte produkter, som olje, vin, ost og andre delikatesser. Og ikke bare til å ta med hjem! Nyt den deilige maten på en benk ved havnen og se folkelivet passere mens du smaker på det venetianske livet.

Restauranter

Det første vi kan anbefale er å ikke spise eller drikke noe som har beliggenhet på selve Marcus-plassen Her betaler du mer for beliggenhet og underholdning enn for mat og drikke. Prisene er tullete og du burde heller bruke tid og penger et annet sted. Italienerne er selvfølgelig viden kjent for pasta og pizza. Ingen vil nekte deg å bestille spaghetti bolognaise eller pizza margarita, men det italienske kjøkken har utrolig mye mer å by på. Husk at italienerne selv sjelden eller aldri spiser pasta på restaurant! Takket være sin nærhet til havet får du førsteklasses sjømat i Venezia. Start et måltid med å dele et grillet utvalg av hva havet har å by på. Venezia er også en by der du alltid bør takke ja til en brødkurv på bordet. Be om olivenolje og salt, men pass på så du ikke spiser deg bråmett på brød før maten er på bordet. Dersom fisk og sjømat ikke er for deg, vil du aldri måtte fortvile. Det italienske kjøkken er fylt til randen med tradisjonelle oppskrifter som vil få deg til å ønske at du hadde en ekte italiensk bestemor hjemme. Det er ikke vanskelig å finne god mat i Venezia, bare du holder deg unna hovedgatene og sjekker menyen litt på forhånd. Bruk dagen til å titte dere rundt og planlegge kveldens middag mens dere enda er ute på rekogniseringsferd.

Uteliv

Venezia er relativt stille på kveldstid. Dette fordi de fleste besøkende velger å bo på hotell utenfor selve byen og dermed forlater øya med båt når kvelden faller på. Du vil likevel finne godt med muligheter til å more deg etter middagstid. Venezia er full av små og mellomstore barer, cafeer og uteserveringer som lar deg sitte å nyte livet og noe kaldt i glasset nesten så lenge du vil. En varm sommerkveld kan det også være fristende å komme seg litt opp i høyden. Vi anbefaler at du leter deg opp et hotell med terrasse som kan gi deg både frisk luft og en misunnelsesverdig utsikt. Populariteten til vin, prosecco og grappa, kan kanskje få den øl-tørste til å flakke med blikket. Frykt ikke, det finnes nemlig både puber av mer britisk kvalitet og lokale barer som byr på de gyldne dråpene. Utelivet i Venezia handler mer om å suge til seg atmosfæren enn hva du har i glasset. Selv sent på natten er Venezia en ganske trygg by å ferdes i, men som i alle store byer vil du kunne møte på lommetyver og andre uærlige sjeler. Oppbevar verdisaker på hotellet innlåst i en safe og vær oppmerksom på hvor du har mobil og lommebok. Nyt natten i Venezia, men pass deg for å falle i kanalen!

Overnatting

Som tidligere nevnt er det mange som velger å overnatte utenfor selve byen når de besøker Venezia. Hotellene i Venezia er dyre og ikke alle holder så god standard som du føler at du betaler for. Det er relativt enkelt å ta seg til og fra byen med de mange shuttle båtene, dermed kan å bo litt utenfor sentrum raskt by på økonomiske fordeler. Du vil også se at du der får en mer rettferdig standard for pengene. Dersom du likevel ønsker å bo i selve byen, bør du være forberedt på å betale prisen. Det finnes mange gamle ærverdige hoteller, som garantert var det flotteste som fantes på sin tid, men som nå til tider kan virke litt slitne og en smule forfalte. Som i alle dyrere turistbyer kan det være fint å spørre venner eller kjente om råd, eller ta Tripadvisor til hjelp. Det er nemlig ganske vanskelig å vite hva du kan forvente deg av et hotell i Venezia. Dersom du besøker byen over lengre tid, eller ønsker å bo mer bekvemt, kan en leilighet være et godt alternativ. Mange benytter seg av tjenesten AirBNB, som gir deg muligheten til å bo som en lokal. Dette vil heller ikke være et kjempebillig alternativ, siden de aller fleste som leier ut midt i byen vet å ta seg betalt for det.

Flybilletter

Det finnes ingen direktefly til Venezia fra Norge, men med en mellomlanding i Europa kommer du deg dit for rundt 2.000 NOK. Venezia har to flyplasser, der Marco Polo er den største. Swissair og Turkish Airlines har de beste prisene, med flybytte i henholdsvis Zurich og Istanbul, men å fly helt til Tyrkia for å besøke Nord-Italia kan virke som litt sløsing med dyrbar tid. Gode gamle SAS og Lufthansa flyr også til Venezia fra Oslo, med mellomlanding i Frankfurt. Du kan beregne at total reisetid vil være rundt 5 timer, alt etter hvor lenge du må vente når du bytter fly. Fra flyplassen går det busser til den lokale busstasjonen, Piazzale Roma, som har båtforbindelse til Venezia. Det går også en flyplassbåt til og fra utvalgte steder i byen. Taxibåter ferdes også i området, der det vanlige er at du enten får båten for deg selv, eller du deler med flere reisende. Det sistnevnte anbefales ettersom prisen fordeles på hvor mange som reiser. Det vil si at du enten betaler rundt 100 EUR selv, eller finner noen å dele på kostnaden med. Noen taxibåter tar betalt per reisende, noe som gjør det litt enklere, siden du ikke behøver å jakte på reisefølge selv.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]