Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Milano

Byen

De fleste nordmenn tenker antakelig designvarer og fotball når de tenker på Milano. Byen er et «maktsenter» for mote verden rundt, og selvfølgelig vil man finne alt en kan drømme om innen dette. Byen har rundt 1,3 millioner innbyggere og skiller seg ut fra andre italienske byer med sine elegante avenyer og bydeler. Dette er en storby, så du finner alt en storby kan by på, også heftig biltrafikk og støy. La ikke det bli en stopper for turen. Du finner nemlig også sjarmerende kvartaler med smale gater og en avslappende atmosfære, små lokale restauranter og videre. Milano er en miks av det helt moderne og rike Italia, men samtidig en typisk italiensk by. Skal man oppsummere atmosfæren med få ord må det bli røff, hektisk og elegant. Milano ble grunnlagt noen hundreår før Kristus og har til enhver tid hatt en viktig rolle i den europeiske historien, da den ligger ypperlig plassert i forhold til mange andre land. På 1400 – tallet dro faktisk kongelige og fyrster fra hele Europa til Milano for å få lagd en rustning. Kan man si dette var begynnelsen på mote-dynastiene? Ikke vet vi, men en fascinerende tanke. Milanos innbyggere er mektig stolt over byen sin, og fotball lagene sine. Det er ikke mange byer i Europa som kan skilte med 2 lag i verdenstoppen. Byen byr på mye. Du vil finne noe for enhver smak – vi kan garantere at du ikke vil bli skuffet.

Attraksjoner

Til tross for at Milano er en metropol, og kjent for det moderne, vil du finne mye annet også. Det er mye å oppleve, og inntrykkene er mange. Det som utpreger bybildet er miksen av gammelt og nytt. Rusler du rundt i byen vil du oppleve at midt mellom mer moderne bygninger kan det dukke opp historiske monumenter og ruiner midt mellom det moderne. Du vil gå fra en del av byen som kan være veldig hektisk til en annen hvor du møter det pittoreske Italia. Bydelen Brera er en del av det gamle Italia, og her finner du de smale brosteinlagte gatene. Pizzeriaer med utmerket mat, og innslag av det lokale. Det er et interessant strøk å rusle rundt i med en herlig miks av butikker som selger alt fra merkelige antikviteter til designvarer. Da Milano er en storby vil det være uoverkommelig å skulle få med seg alle steder til fots. Benytt den kjente trikken til å utforske store deler av byen. Her bestiller man billett på forhånd, og kan være med på en over 2 timers runde rundt i byen. Dette inkluderer også middag i en egen restaurantvogn – virkelig verdt turen! Når du er mettet på det hektiske livet i byen, da er du klar for noen av de mer rolige stedene i byen. Ta en avslappende stund i den nydelige parken Parco Sempione, hvor du også kan nyte en fantastisk utsikt over byen fra utsiktstårnet i parken. Selvfølgelig må en tur innom Milanos kjente katedral Duomo inkluderes. Verdens største gotisk bygde katedral, som tok 500 år å fullføre.

Shopping

Her kunne det vært fristende å bare si; ja takk! Milano er shoppingbyen over mange andre, spesielt for deg som er ute etter designklær og merkevarer. Å anbefale det ene foran det andre i denne byen er ingen enkel oppgave, men enkelte ting, og steder, er verdt merke seg. I tillegg til klær, sko, parfyme, vesker og andre designvarer er Milano også et eldorado for interiør og kjøkkenartikler. Her er mange steder å velge mellom for alt, og noen av gatene hvor pengene vil fly er Via della Spiga, Via Sant Andrea og Via Monte Napoleone. Leter du etter spesialbutikker kan vi anbefale deg å ta turen til Corso Buenos Aires, Corso Vittorio Emanuele og Corso de Porta Ticinese. Selv om kanskje ikke lommeboken tillater det bør du ta turen til noen av de store motehusene. Armanis varehus kan nesten regnes som en turistattraksjon, og du kan nesten ikke ha vært i Milano uten å besøke denne. La Rinascente er også verdt et besøk. Her finner du etasje på etasje med klær, sko og annet, til og med en lekebutikk. Ønsker du kjøpe designvarer, men ikke har lommebok for det aller nyeste kan et besøk Dmagazine være løsningen. Dette er en outlet butikk med designvarer til reduserte priser. Der finner du B-varer og fjorårets design, og kan gjøre noen virkelige kupp. Ønsker du mer små og koselige butikker, med et noe annet utvalg byr bydelene Brera og Navigli på dette. Her finner du mye forskjellig og til gode priser. Sjekk flere reiseguider på forsiden.

Restauranter

Milano ligger i den italienske regionen som heter Lambardio. Denne regionen skiller seg litt ut med tanke på mattradisjon. Her benyttes ris mye i matlagingen. Du bør teste ut regionens spesialiteter, som blant annet er Risotto alla Milanese, samt gryteretten Cassöuela. Utvalget av restauranter i Milano er formidabelt og d vil finne alle varianter både med tanke på pris og tilbud. Her finnes mat fra alle verdenshjørner og du vil ikke ha problemer med å finne noe du har lyst på. Vil du ha mat til en rimelig pris, men likevel kvalitetsmat, anbefaler vi de lokale stedene. Spis på små og enkle ristoranter og trattoriaer. Matarel Signora Elide er et sted som trygt kan regnes som verdt et besøk. Her finner du den lokale maten og med priser som kan forsvares. Selv om du benytter de lokale spisestedene bør du unne deg en tur på noen av de mer kjente og eksklusive stedene i tillegg. Ta turen til Old Fashion Cafe, og nyt atmosfæren helt fra 1933 (da stedet ble startet). Her får du stemning, men vær oppmerksom på at dette er en virkelig fasjonabel plass som ofte har store eventer og besøk av verdensstjerner. Skulle du få lyst på asiatisk mat er en av de mer kjente kinarestaurantene i Milano Ju Bin. Her får en nydelig asiatisk mat til en rimelig pris.

Uteliv

I Milano vil du finne et hektisk natteliv, men kanskje større utvalg av de mer elegante stedene, enn man er vant med som ordinær turist. Det er et bredt utvalg av cafeer, barer og klubber å velge mellom så det er ingen grunn til å bli sittende på hotellet kveldstid. Det er vanlig å begynne en kveld på byen med en rolig start med noe godt i glasset og litt små-snacks til. Dette finner du flere steder, og vårt tips er bohem-strøkene Brera og Navigili. Her finner du mange små koselige barer med hyggelig priser. Er du ute etter det mer fasjonable er et av de hotteste stedene Martini Bar. Her går folk rett og slett for å se og bli sett. Kanskje ikke helt vanlig for oss nordboere, men et moro innslag å få med seg. Når barene stenger klokken 01, og du enda har litt energi igjen, tar du turen på klubb. Diskotekene har normalt åpent til klokken 04, så dermed har du god tid til en tur på dansegulvet. Plastic er en av de mest populære diskoene i byen, og dette er stedet for techno-freakene. Bare vær oppmerksom på at her er det glamour som gjelder for å slippe inn. Shocking Club er en populær klubb blant unge og studenter, og her er det bare å slippe dansefoten løs på et av de to dansegulvene. Ikke alle vil på klubb, og heldigvis finner en alternativer for de også. På Blue Note kan du høre live jazz og er ofte besøkt av verdenskjente jazzartister. Rolling Stone er stedet om du liker rock og kan tilby mye forskjellig gjennom uken.

Overnatting

Det er ikke noe problem å finne et sted å bo i Milano. I perioder kan problemet heller bli å finne et du har råd til, og det spesielt om det er store begivenheter i byen, som det ofte er. La ikke dette skremme deg fra å dra. Da du vil finne hotell om du leter litt, og til gode priser. I Milano kan du velge bosted helt fra å leie en seng/rom hos lokale utleiere og til de mest fasjonable hoteller. Da dette er en storby, pass på at du sjekker andre ting enn kun pris. Finn ut om det er enkelt å ta seg frem dit du vil fra overnattingsstedet. Det er liten vits å velge billigste alternativ om du må bruke mye tid og penger på transport. Populære områder for turister er blant annet Brera området, sentralt i forhold til mange ting og prisnivået er greit. Hotell i området rundt Parco Sempione vil også være et smart valg. Du vil også finne kjente hotell for oss nordmenn, som Best Western Hotel Galles, som ligger noen kilometer utenfor selve sentrum. Et rimelig alternativ er Residence Pola, om du vil bruke pengene andre steder enn overnatting. Selv om det koster «flesk» nevner vi Four Seasons Hotel Milano, for deg som ønsker virkelig luksus for noen dager.

Flybilletter

Fly til Milano vil du finne. SAS og Norwegian flyr jevnlig fra Oslo, og prisene er overkommelige, spesielt om du klarer få tak i kampanjebilletter. Vær oppmerksom på at enkelte av disse flygningene har mellomlanding. I tillegg har en muligheten til å reise med andre flyselskaper, men må da regne med mellomlandinger. Turen til Milano fra Oslo tar rundt 2,5 timer med direktefly. Det er tre forskjellige flyplasser å velge mellom når en flyr til Milano; Bergamo, Linate og Malpense. I tillegg finner en flere flyplasser rundt Milano, som kan benyttes om en ønsker det. Det er enkelt å komme seg fra flyplassene og til sentrum av Milano. Det går både busser og tog, samt at en kan bestille privat transport. Det du må sjekke før du drar er hvilken flyplass som tilbyr hva da tof ikke går fra alle tre flyplassene.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]