Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Berlin

Byen

Først og fremst kan man si at det kulturelle tilbudet Berlin har å tilby er helt usammenlignbart. Berlin har vært sentrum for mye av europeisk historie og har tatt vare på disse tidsepokene ved hjelp av en rekke museer og monumenter. De fleste steder i Berlin finner man vitnesbyrd om hendelser som har påvirket byen i både form og holdninger. I tillegg har Berlin også blitt et samlingssted for unge mennesker fra hele verden. De unge kommer sammen i en by som stadig er i utvikling, og kunst, musikk og innovative ideer er resultatet. Det faktum at Berlin er en veldig grønn by, med en rekke parker og grønne lunger byen over, gjør at også familier med barn legger sin elsk på den tyske hovedstaden. Den unike kombinasjonen av gammelt og nytt gjør Berlin til en veldig interessant by å besøke. Takket være den lave innbyggertettheten, kan du nyte storbylivet uten å føle deg som en maur i en maurtue. Berlin har noe som alle kan like og er generelt en by som til stadighet har mye på trappene. Arkitekturen er den perfekte oppsummeringen av byens personlighet – flerkulturell, uten alder, allsidig og unektelig spennende!

Attraksjoner

Å besøke Berlin er som å vandre gjennom en historiebok. Byen som ble hardt rammet av to verdenskriger og siden avdelt store deler av den kalde krigen, har ikke glemt historien sin. Det finnes et stort antall museer og monumenter du kan besøke for å få vite mer om hvordan historien har satt sitt preg på byen gjennom tidene. Få med deg det jødiske museum og holocaust minnesmerket, samt de ulike skrekkinngytende utstillingene fra det tredje riket. Om du vil gå lenger tilbake i tid i historien, bør du ta deg en tur til museumsøya, der fem av de viktigste museene i Berlin holder hus. Her kan du se monumenter og utgravninger fra ulike tidsepoker, samt den originale bysten av den egyptiske dronning Nefertiti. Ta en spasertur langs restene av Berlinmuren og se all den fantastiske malerkunsten som pryder steinblokkene. På DDR museet reiser du tilbake i tid og kan vandre gjennom utstillinger fra sovjettiden. Om været er på din side kan du med fordel oppleve byen på to hjul, eller hva med en tur ned elven Spree med båt? For en hver kunstinteressert er Berlin et mekka. Gå ikke glipp av museumskomplekset Kulturforum. For de små kan et besøk til Berlin Zoo også bli et høydepunkt.

Shopping

Berlin vil glede en hver shoppingentusiast med sitt store utvalg ulike butikker og kjøpesentere. North Mitte har med tiden blitt Berlins mest prominente shoppingdistrikt. Her finner du alt fra små raritetsbutikker til lekre boutiques med kjente merkevarer. Om du er mer på jakt etter unike vintage-skatter bør du søke deg til området Prenzlauer Berg. Litt lengre vest finner du store outlets som lar deg betale dine shoppingfunn etter kilopris (bare husk på å regne med overvekten på flyturen hjem!). Friedrichstraße er kjent for de aller mest fasjonable og velkjente designerbutikkene. Her finner du nok av fristelser som vil gjøre vondt i lommeboken. Det samme gjelder kjøpesenteret KaDeWe, som også huser en rekke kjente designere og internasjonale merker. Dette senteret er dessuten Europas største varehus og er vel verdt et besøk på en regnfull dag om du har et litt større shoppingbudsjett. For deg med litt mindre å rutte med vil det store antallet secondhand butikker byen over gi deg mye glede og mye å velge i. Berlin er også kjent for sine mange loppemarkeder, der du kan gjøre eksepsjonelle funn om du har tålmodighet og litt flaks. Ta turen til Mauer Park der alt mellom himmel og jord selges til en snillere pris enn i butikkene hver søndag.

Restauranter

I Berlin spiser du godt! Selv om de færreste ser på Tyskland som en gourmetnasjon, finnes det nok av restauranter både til budsjettreisende og de som vil flotte seg litt mer. Hvis det er tradisjonsrik tysk husmannskost du er ute etter, har du mye godt i vente. Du bør absolutt ikke besøke Berlin uten å ha fortært minst en sensasjonell currywuerst. Du tror det kanskje ikke når du blir tildelt den fettete papptallerkenen med en kokt eller stekt wiener, men den deilige tomatsausen med et dryss av curry vil få deg på helt andre tanker. Når man ikke snakker om fast food og gatemat, har Berlin hevet seg på trenden av grønnere matproduksjon og du finner økologiske restauranter over alt. Som de fleste andre europeiske hovedstader har det kulturelle mangfoldet satt sitt preg på gastronomien og resultert i restauranter fra hele verden for dine føtter. Vi anbefaler også at du prøver mat fra det tyrkiske kjøkken i Berlin. Med tyrkere som den neste største folkegruppen i landet, kan du ta for gitt at smakene blir autentiske. Berlin kan dessuten skilte med hele 13 Michelin restauranter, noe som også vitner om den kvaliteten og kulinariske kreativiteten som for tiden råder i den tyske byen. For de søtsugne er en deilig berlinerbolle et naturlig valg og en perfekt matbit inn i mellom alle opplevelsene.

Uteliv

Det sies at etter Berlinmurens fall begynte berlinerne å sette pris på den nyvunne friheten på en helt annen måte. Det nattlige livet i Berlin har nemlig rykte på seg for å være svært vilt og utsvevende, og dessuten én av de beste byene for clubbing i hele Europa. Mange av stedene kan være vanskelig å komme inn på, så ha tålmodighet i køen, ikke kom i for store grupper og vær høflig og grei. Det er verdt å ta seg litt sammen i noen minutter for å kunne slippe seg helt løs når man er innenfor dørene. Det kan lønne seg å vite litt om klubben man besøker før man drar, om man ikke vil få seg en kjempe overraskelse når man kommer inn. Enkelte klubber er rett og slett ikke egnet for sarte sjeler! Om du liker mer moderat moro, finnes det nok av barer og cafeer som lar deg slappe av med gode venner og faktisk høre hva samtalen dreier seg om. Tyskerne er kjente for sitt gode øl, så hvorfor ikke dra på ølsmaking? Med en stor variasjon i befolkningen medfølger også variasjon i det sosiale tilbudet, så det er nesten garantert at du kan finne et sted for deg i herlige Berlin.

Overnatting

Berlin skiller seg fra mange andre europeiske byer ved å ikke ha et fullstendig dominerende sentrum. Siden Berlin består av flere mindre byer, har hver av disse litt eget mindre sentrum, som har vedvart i viktighet for innbyggerne der. Berlinmuren satte også sitt preg på at byen ble delt inn i to deler, med tilsvarende sentrum på hver sin side av den lange veggen. Dermed finnes det et godt utvalg av bydeler du kan bo i, der du i alle føler at du bor sentralt. Så klart kan det lønne seg å vurdere hvor man vil reise og hva man vil se, og slik også peile seg inn på et sted som ligger lett tilgjengelig. Bydelen Mitte er for mange det Berlin de kjenner fra postkort og turistinformasjonen. Her finner du noen av de mest kjente monumentene og en rekke flotte restauranter. Om du ønsker grønnere omgivelser kan du velge deg bydelen Tiergarten som blant annet huser store parker og det kjente Berlin Zoo. Charlottenberg er et meget pent område, fylt med designerbutikker og finere cafeer. Prenzlauer Berg er kanskje den hippeste bydelen i Berlin, men du kan fortsatt finne hoteller som gir deg god valuta for pengene. Friedrichshain er også vært en titt om du er på utkikk etter en god deal på overnatting.

Flybilletter

Med Norwegian kan du fly til Berlin Schönefeld fra både Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger for en svært billig penge. Om du er tidlig ute og kan fly når som helst i uken, kan du faktisk finne en tur/retur billett til Berlin for under 700 NOK. Reisetiden er rundt 1.5 time fra Oslo. Med SAS kan du også fly direkte fra Oslo til Berlins andre flyplass, Tegel. Om du reiser fra andre norske byer, som Bergen og Trondheim, må du forberede deg på en mellomlanding. Om du ikke har noe i mot et stopp på veien, kan du fly til Berlin med et stort antall andre flyselskap, som for eksempel Lufthansa, KLM og Austrian Airlines. Takket være et godt offentlig transport system er det enkelt å ta seg fra flyplass til sentrum av Berlin, samme hvilken av de to flyplassene du har landet på. Fra Tegel går bussen direkte til Alexanderplatz uten stopp og tar cirka 40 minutter. Fra Schönefeld har du flere alternativer, du kan ta både tog og buss. Billettene koster rundt 2.10 EUR for voksne og 1.40 EUR for barn. Du kan også ta taxi. Fra Tegel til sentrum av Berlin må du ut med rundt 20 EUR, mens fra Schönefeld bør du være forberedt å punge ut det dobbelte.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]