Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

5 tips til en billig Route 66-ferie i USA

Mange drømmer om å kjøre legendariske Route 66 mellom San Fransisco og Las Vegas. USAs mest anerkjente vegstrekning har fått en kultstatus blant norske bilentusiaster. Og det er flere tusen europeere som hvert år leier bil på østkysten av USA for deretter å kjøre den knapt 3000 kilometer lange turen til Los Angeles i vest.

Det skal allikevel ikke stikkes under en stol at en slik ferie kan koste veldig mye penger.

1. Sov på motell – ikke hotell.

“Motell” er et begrep man sjelden bruker i Norge. Men i USA er det svært utbredt.

Begrepet brukes om små hotell-lignende bygninger som ligger langs veien. Og her kan man ofte få et rom til mellom 15 og 30 dollar om natten.

Til tross for at mange moteller har

2. Kjøp deg et dashbordkamera

Dette kan kanskje virke som et litt spesielt tips. Men jeg vil ABSOLUTT anbefale å ha et dashbordkamera kjørende hele tiden når du kjører rundt i et fremmed land. Det gjelder kanskje spesielt i USA.

Du vet kanskje at det amerikanske juridiske systemet er kjent for å være rigid? Og…ikke minst dyrt?

Det å få skylden i en trafikkulykke i USA vil koste deg skjorta. Et dashbordkamera

3. Velg start- og sluttdestinasjon med omhu

Det er ingen regel som sier at man er nødt til å begynne i øst og avslutte i vest. Du står helt fritt til å selv velge nøyaktig hvilket punkt du skal fly til.

Og la meg si det sånn: det finnes veldig mange billigere steder i USA enn New York, San Francisco og Los Angeles. Jeg ville derfor sjekket litt rundt på priser for hotell, flybilletter og priser på leiebil før jeg bestemte meg for ruten.

4. Velg riktig leiebil

Leiebil-prisene er ofte oppgitt i dagspriser. Derfor er det to ting du kan spare penger på:

– Prøve å korte ned antall dager du/dere kjører Route 66.
– Velge en bil som ikke har den dyreste dagsleien.

….og en kombinasjon av disse to er nok det som vil være aller best. Selv har jeg hørt at Avis er veldig store i USA. De har veldig mange forskjellige biler å velge mellom. Prisene er heller ikke så altfor høye.

5. Spis frokosten på motellet!

Det er ingen som er bedre i verden på hotell/motell-frokoster enn amerikanerne!

Store porsjoner med varmretter, yoghurt, frukt og snacks er noe av det som møter deg i frokostbuffeen. Det å stoppe langs veien for å spise er, naturlig nok, ganske dyrt. Dessverre er det også mange restauranter som er fullstendig klar over at Route 66 er populær blant utlendinger med dype lommer.

Derfor vil jeg sterkt anbefale å spise deg opp før du setter deg bak rattet. Ofte vil amerikanske moteller tilby en “bed and breakfast”-deal, og disse er ofte svært rimelige.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]