Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Fem ting å tenke på før du bestemmer deg for feriedestinasjon

Vi nordmenn elsker å reise på ferie, og selv om destinasjoner som Kanariøyene er evige favoritter, utvider vi stadig horisontene våre på leting etter nye, flotte ferieminner. Før du bestemmer deg for feriedestinasjon, er det imidlertid enkelte ting du bør tenke på. Ved å ta noen forholdsregler og planlegge litt på forhånd, er sannsynligheten større for at du velger riktig destinasjon.

Hvilken type ferie er du ute etter?

Det er viktig å tenke på hvilken type ferie du faktisk vil dra på. Er det en sydentur med late dager foran bassenget, eller er det en storbyferie der du kan shoppe, gå på museer og være skikkelig turist? Noen destinasjoner tilbyr alt av det ovennevnte; Florida i USA for eksempel. Andre destinasjoner tilbyr imidlertid kun storbyopplevelser eller late dager – og var målet en ferie på stranda, kan skuffelsen bli stor om du ender opp i New York og storbylivets tjas og mas.

Vil du kombinere en drøm med en ferietur?

Mange sitter inne med drømmer de gjerne vil realisere, og ingenting er bedre enn å kombinere disse drømmene med en ferie. Før du bestemmer deg for en destinasjon, bør du derfor vurdere om du kan reise steder der flere ting du vil gjøre kan kombineres. For eksempel kan en reise til England gi deg en kombinert helgetur og fotballopplevelse. Følger du dessuten noen gode tippetips og tipper mens du er på kamp, får du en enda bedre opplevelse.

Sjekk hvilken valuta som er gjeldende

Før du bestemmer deg for feriedestinasjon, kan det være lurt å sjekke hvilken valuta som brukes. På den måten er det nemlig penger å spare. Valutakurser endres stadig, men noen valutaer er dyrere enn andre. For eksempel blir britiske pund stadig dyrere sett med norske øyne, mens amerikanske dollar blir billigere.

Vurder å reise til billige destinasjoner

Når vi er inne på pengeaspektet, bør du vurdere å reise til billige destinasjoner. Det er nemlig store prisforskjeller landene imellom, og de fleste typiske turistfeller er mye dyrere enn nærliggende destinasjoner som ikke fullt så mange turister besøker. Det kan lønne seg å besøke sistnevnte kategori – i hvert fall om du vil få mest mulig for pengene du betaler.

Skal du på reise i Europa, er det landene i Øst-Europa som er de billigste. Her kan Polen, Latvia og Estland nevnes. Alle disse landene byr på gode storbyopplevelser, og det finnes også stranddestinasjoner her.

Sjekk at landet anses som trygt

Det kanskje viktigste å tenke på før du velger destinasjon, er hvorvidt det anses som trygt å reise dit eller ei. I dag elsker vi å utforske, og flere land er lettere tilgjengelig enn tidligere. Det gir oss muligheten til å reise til land i hele verden, men husk at ikke alle land anses som like trygge. Noen land er kjent for å ha mange lommetyver som sikter seg inn på turister, og noen land har indre uro og konflikter du helst ikke vil bli en del av.

For å unngå ubehagelige opplevelser på reisen er det derfor svært viktig å lese seg opp på destinasjoner før du bestiller reisen.

 

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]