Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Barcelona

Byen

Mange blir instinktivt forelsket i byen Barcelona uten å en gang ha satt sin fot i de stenbelagte gatene. Den vidunderlige ideen om at det finnes et sted på jord som har alt du drømmer om samlet på et geografisk punkt er nok i seg selv. De som har vært der glemmer aldri lukten av hav, blandet med kulinariske fristelser, det pulserende folkelivet, den varme vinden og den vakre arkitekturen. De vender alltid tilbake. Værgudene har skjemt bort Barcelona med en årlig gjennomsnittstemperatur på 20 grader og en sol som varmer året rundt. Regner gjør det nesten aldri, men når himmelen først åpner seg, er det som om selve syndefloden skulle vendt tilbake. Nattelivet er intenst og fortsetter gjerne helt til solen igjen stiger opp fra Middelhavet. Festglade mennesker blander seg med morgenfuglene som er tidlig oppe for å nyte de nesten tomme gatene før hele sirkuset setter i gang igjen. For de handlelystne er Barcelona intet mindre enn et mekka. Du behøver aldri å gå sulten, aldri å gå tørst. Hele byen virker være organisert for at du skal bli ledet fra den ene nytelsen til den neste. Presset inn mellom fjell og sjø balanserer Barcelona det hektiske, på kanten av det kaotiske, med en selvmotsigende livsro. Alt er i bevegelse og du kan velge å stå stille og observere, eller la deg rive med å la deg forelske i byen som har alt.

Attraksjoner

Barcelona er en attraksjon i seg selv og for mange av de som allerede har besøkt byen er den beste opplevelsen å vandre gatelangs og se på livet og den iboende skjønnheten. For førstegangsreisende er listen lang over steder som er mer enn vel verdt et besøk. Landemerkene er mange og historiene om dem enda flere. La Sagrada Familia, den iøynefallende kirken som rager over byen med sine 45 meter høye tårn; Parc Güell, parken med den fantastiske utsikten og de herlige grønne parkene; Casa Battló og La Pedrera, de vakre bygningene på handlegaten Passeig de Gràcia; alle med samme mann som skaper og kreative mester bak: Antoni Gaudí. Denne mannen har satt sitt særpreg på byen i form av sin forkjærlighet for buktende former og fargerike mosaikkfliser. På toppen av byfjellet Tibidabo finner du den vakre kirken Temple de Sagrat Cor, det hellige hjertets tempel, samt en uventet attraksjonspark for de minste. Byen har også et rikt utvalg museer. Picassomuseet, MACBA – museet for moderne kunst, flere historiske museer med ruiner fra romertiden, CosmoCaixa, det vitenskapelige museet, til og med et sjokolademuseum for de søtsugne. For de sportsinteresserte er et besøk på fotballstadion Camp Nou en fantastisk opplevelse. Når katalanerne tar i mot gjester fra Madrid i den berømte storkampen El Clásico, står byen stille i 90 minutter. Stille, men med volumet på fullt.

Shopping

Den som sa at lykke ikke kan kjøpes for penger har ikke funnet den riktige butikken. I Barcelona kan du velge selv hva slags shoppingopplevelse du er ute etter. Det store varehuset El Corte Inglés er for mange den hellige gralen ettersom de har et enormt utvalg og ofte gode tilbud. De store designhusene har også etablert seg i Barcelona og ligger på rekke og rad i den fasjonable paradegaten Passeig de Gràcia. Spanske kjeder som Zara, Mango og Massimo Dutti er velrepresenterte over hele byen, men om du besøker Portal de l’Àngel vil du finne de største og mest velassorterte butikkene. Kanskje er du ute etter noe helt annet, noe unikt, som ikke bare vil minne deg om Barcelona for alltid, men som også vil støtte lokale bedrifter. Bydelene Gràcia, Raval og El Borne er fulle av små skattekamre som bugner over av nyskapelse blandet med second hand. Katalanske mote- og smykkedesignere i startgropen som mikser sine egne ideer med funn fra loppemarkeder, bittesmå butikker som bare tar inn et par plagg fra en liten håndfull merker og hippe lokaler der de i tillegg til å selge deg produktene sine også gjerne gir deg kurs i søm og skredderi. Du kan også oppsøke de ulike loppemarkedene som arrangeres flere dager i uken og finne dine egne skatter til en billig penge.

Restauranter

Du kommer ikke unna tapas når du besøker Barcelona. Tapas var opprinnelig tiltenkt som et kompliment til den berømte cañaen, en liten øl, men har etterhvert utviklet seg til å dukke opp i alle slags varianter og prisklasser. Tapas er lett å like ettersom du selv kan velge deg dine favoritter og du vil aldri gå lei ettersom du hele tiden kan prøve noe nytt. Det lokale kjøkkenet har forøvrig mye mer å by på enn bare småretter og bør definitivt utforskes. De fleste restauranter tilbyr en menú del día, dagens meny, i tillegg til middag. Dette er den typiske katalanske lunsjen som gir deg forrett, hovedrett, dessert, drikke og kaffe til under hundrelappen. Vil du heller prøve kulinariske nytelser fra andre deler av verden skorter det heller ikke på restauranter som tilbyr spennende menyer fra alle verdenshjørner. Du finner et ekstremt utvalg gode restauranter over hele byen, men forsøk å unngå de mest turistifiserte områdene. Om restauranten har en «innkaster» ved døren som nærmest drar deg inn i lokalet, se deg om etter et annet sted. God mat behøver ikke overbevisning. Barcelona kan dessuten skilte med hele 23 restauranter som bærer den ettertraktede Michelinstjernen. Ikke alle ligger i selve sentrum av byen, men det er absolutt turen verdt for å få med seg en utmerket gourmetopplevelse. Husk bare på at noen av disse har lange ventelister, så det kan lønne seg å være tidlig ute med bordreservasjonen.

Uteliv

Utelivet i Barcelona er ikke noe for trøtte typer. Siden middagen sjelden er på bordet før ti-elleve på kvelden, fyller ikke utestedene seg opp før godt etter midnatt. Du må regne med å stå i kø på de mest populære klubbene, men om du er pent kledd og venter på tur slipper du raskt inn. De fleste steder krever betaling ved inngangen, men du får gjerne en cubata, en drink, med i prisen. Nattklubbene langs stranden er tettpakket nesten alle kvelder i uken, men du må nok lete lenge for å finne katalanske danseløver der. For mer lokale klubber og barer bør du lete utenom turistområdene ved stranden og den beryktede La Rambla. For mindre lokaler med små bord og sofagrupper kan du søke deg til bydelen Gràcia. Her er det også flust med uteserveringer der du kan nyte noe godt i glasset og de varme kveldene. I den mer sentrale bydelen L’Eixample er utestedene mer eksklusive og om sommeren åpner de fasjonable hotellene takterrassene sine også for andre enn gjestene sine. Ingenting er som et glass sprudlende cava mens du nyter den fantastiske utsikten over byens tak og landemerker til rytmen av behagelig loungemusikk. I Barcelona finnes noe for alle. Fra barer med livemusikk til salsaklubber med danseplikt, fra mørke lokaler der ølen er billigere enn vannet til diskoteker der skjorte med krage og svarte sko er et must for å få komme inn. Du går hjem når du vil, men vær forberedt på å møte festglade mennesker på vei ut nesten uansett tid på døgnet.

Overnatting

I flere bydeler av Barcelona er det nå ikke mulig for entreprenører å oppnå flere lisenser for turistutleie og hotellvirksomhet. Derfor er det ikke vanskelig å finne et sted å bo i din prisklasse og i det området du ønsker. Når du skal booke hotell kan det være smart å tenke på at de fleste områder har både fordeler og ulemper, helt etter hva du vil ha ut av oppholdet ditt. Om du velger å bo sentralt må du også finne deg i at natteroen ofte kan være ikke-eksisterende på grunn av det yrende nattelivet som ofte holder det gående til langt ut på morgenkvisten. Om du velger å bo utenfor sentrum må du regne med å ta taxi eller sette deg inn i nettverket av offentlig transport da alt kanskje ikke vil ligge innenfor gåavstand. Det anbefales at du leser tidligere gjesters meninger om hotellet om du booker ved hjelp av sider som Booking.com eller Hotels.com. Om man er mange som reiser sammen, eller om oppholdet er lengre enn en langweekend er det mange som ser fordelene av å leie en leilighet i stedet for å bo på hotell. Muligheten til å kunne styre seg selv og leve det katalanske livet akkurat som de lokale er en svært berikende opplevelse. Om du velger å leie bopæl av en privatperson er du garantert lokale tips om mat, drikke og attraksjoner, men pass på at alle referanser er i orden og at betalingen kan utføres på en trygg måte.

Flybilletter

Fra Norge kan du fly direkte til Barcelonas hovedflyplass El Prat de Llobregat fra flere flyplasser med både SAS og Norwegian. Også spanske Vueling, har åpnet direkteruter mellom Norge og Barcelona, både fra Oslo, Stavanger og Bergen. Om du ikke har noe i mot en mellomlanding i Europa før du er fremme, multipliserer alternativene seg raskt ettersom både Lufthansa, KLM og Swissair, for å nevne noen, også flyr denne strekningen. Norwegian har særlig gode priser på fly mellom Oslo og Barcelona, flere ganger i uken. Flytiden på et direktefly ligger på rundt 3 timer og prisene ligger under tusenlappen tur-retur om du er tidlig nok ute. Det kan lønne seg å ta flybuss fra Barcelona flyplass til sentrum ettersom dette er et billigere alternativ enn å ta taxi. Om hotellet ditt ikke ligger i nærheten til noen av flybussens holdeplasser kan det likevel være smart å finne seg en drosje, særlig om du ankommer sent om kvelden eller tidlig på morgenen.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]