Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Roma

Byen

Roma er «et must»! Dette er byen du rett og slett bør besøke uansett hvilken type reise, eller ferie du ellers foretrekker. Byen er en del av vår felles historie, nesten uansett hvilket land i Europa man kommer fra. Interesserer ikke historie deg er kanskje mote din greie? Vel, det finner du også i denne byen. La oss si det rett ut; du finner alt i Roma, på samme vis som for eksempel London og Barcelona! Når du rusler rundt i selve bykjernen vil ordtaket «Rom ble ikke bygd på en dag» bli virkelighet. Det mest i øyenfallende er den moderne byen med en utrolig miks av alle gamle bygninger og arkeologiske utgravingsfelter. Du kan rusle rundt mellom shoppingsentre, for så rundt neste hjørne komme over det gamle Roms badehus-ruiner. Italia er kjent for god mat, og rusleturen rundt i byen byr på mange små og store avstikkere. Gjør som italienerne; stopp på en kaffebar og ta en espresso før du rusler videre. Roma er en stor by, men som turist vil bykjernen være det som trekker. Heldigvis er det korte avstander innenfor denne, og du kan ta deg til fots de fleste stedene.

Attraksjoner

Å anbefale hva en bør se i Roma er vanskelig, man bør få med seg alt. Dessverre er det lite trolig at du rekker alt på en tur, men noen ting bør man passe på å sette av tid til. Du bør sette av i hvert fall en dag til litt planløs rusling rundt i byen. Sitte på Spansketrappen å se på folkelivet sammen med andre turister og byens innbyggere. Derfra kan du ta retningen gjennom gatene hvor de store designerne har butikkene sine, sving om Fontana del Trevi. Herfra kan turen gå videre til Vatikanstaten. Setter du av en dag til en slik tur vil du få med deg utrolig mye på kort tid. Bare pass på at du har god tid. Colosseum er absolutt verdt et besøk. Her kan du vandre rundt på egen hånd eller få en guidet tur. Rett ved siden av Colosseum finner du enda flere fantastiske historiske monumenter og utgravinger. La oss si det enkelt; gaten hvor Colosseum ligger er full med historie. Ønsker du en noe annerledes opplevelse i Roma kan et besøk på Museo della Civilta Romana være et alternativ. Her finner du også Planetariumet, hvor du kan få et innblikk i verdensrommet. Du vil finne mange palasser og spennende bygninger i byen, et av disse er Villa Borghese. Her finner du også en flott park. Roma kalles også fontenenes by, og de finner du mange av, over 1000 sies det totalt. Vi advarte deg; her er det mye å se.

Shopping

Det finnes shoppingmuligheter for alle i Roma. Du finner alt fra det mest eksklusive av designmerker og til rimeligere butikker. Her er shoppingsentre og hele gater med butikker. Vi nevnte tidligere at rett ved Spansketrappen finner du de dyrere butikkene. Gaten som heter Via Condotti er verdenskjent og designbutikkene ligger på rekke og rad. Når du besøker Vatikanet kan du benytte anledningen til å droppe innom noen av butikkene i dette området, som selger utmerkete lærvarer. Når du er lei av å gå gatelangs kan det kanskje være en ide og trekke inn? Hva med et kjøpesenter med over 100 butikker og en mengde restauranter? Det finner du selvfølgelig også i Roma; Cinecitta Due Centro Commerciale. Merkevaren Benetton er kjent også for oss nordmenn. Tar du turen til gaten som heter Via Cesare Batteisti finner du Benettons utsalg. Her kan en få gjort et godt kjøp. Roma er billigere enn Norge. Men vær oppmerksom på at det er ikke like billig overalt. I tillegg kan det være smart å huske på at en god del butikker holder stengt et par timer mellom 13.30 og 15.30. I tillegg til butikker i alle varianter er det en opplevelse å få med seg markeder i Roma. Ert du i byen en søndag bør du dra til loppemarkedet Porta Portese, som ligger i Trastevere. Resten av uken kan du hver dag dra på marked i selveste Campo de’Fiori på morgenen for å handle frukt og grønt.

Restauranter

Tenker du på pizza og pasta når du hører om italiensk mat? Da bør du revurdere. Det er så mye mer enn bare disse to. En del nordmenn blir faktisk litt overrasket, da pasta faktisk ofte er en appetittvekker før du får forretten, «antipasto». Du bør ha god tid skal du spise på italiensk manér, da det innebærer appetittvekker, forrett, hovedrett, frukt og til slutt dessert. Utvalget restauranter er stort. Du bør teste både de små lokale sjappene og noen av de bedre restaurantene. Trastevere er et område med flere gode restauranter, som Sabatini. En hyggelig og litt eksklusiv restaurant men et godt kjøkken. I samme området finner du også stedet Gino in Trastevere. Hyggelig sted hvor også mange av Romas befolkning møtes over et måltid. Leter du etter et pizzeria er også utvalget stort. Mest kjent er kanskje Da Baffetto, men rusler du rundt i byen vil du finne flere kjente og ukjente pizzeriaer. Kanskje det er det lokale pizzeriaen rett ved hotellet ditt som blir din favoritt. Liker du restauranter av det mer eksklusive slaget er Locanda Giuliva et godt alternativ. Her bys det på mat av ypperste klasse, og god vin til. Prisene er overkommelige i forhold til kvaliteten. En annen restaurant i den litt øvre prisklasse er Ad Hoc, som er en restaurant mange reiseglade mennesker har falt for. Til slutt bør vi nevne Italia og Romas spesialitet; Bruschetta. Du kan ikke reise hjem før den er testet!

Uteliv

Når du har vært rundt i byen og på føttene hele dagen er det på tide med litt avslapping. Kanskje en tur på byen frister? «Den evige stad» kan by på rolige steder til de mer hektiske klubbene, alt hva du skulle føle for. De fleste puber og barer har åpent dagen igjennom, mens klubbene åpner rundt klokken 24. I området Campo di’Fiori vil du finne flere barer og puber, som passer nesten uansett hva du leter etter. I distriktet med navn San Lorenzo vil du finne flere klubber om det er disse som trekker. Skal vi trekke frem noen tips om en klubb du bør sjekke vil det være Goa Club. En av Romas største, og er du glad i å danse er det god plass. Dansegulvet alene har plass til flere hundre mennesker. Har du lyst å kombinere et godt måltid med jazzklubb kan turen tas til Gregory’s Jazz Club. Vil du bare sitte med noe i glasset er Alexanderplatz Jazz Club stedet for dette. Vil du litt ut av selve bykjernen kan du besøke Enotaca Carso. Her har du et innslag av vinbar med det lokale innslaget, samtidig som du kan nyte god italiensk vin. Frister en smakerunde både på øl og vin vil du selvfølgelig finne dette i Roma. L’oasi della Birra i Testaccio distriktet kan skilte med et fantastisk utvalg for begge deler. Ser du for deg de små lokale barene hvor de lokale treffes for en prat vil du finne disse også. Ikke la deg skremme av om stedet er lite eller lite turistaktig. Sleng deg ned på en av krakkene og bestill husets vin, du kan fort få deg en positiv overraskelse.

Overnatting

I Roma er spørsmålet ikke hvor du skal bo, men hvordan finne et godt alternativ. Det er nesten for mye å velge i! Du kan bo råflott og virkelig dyrt, eller på delt rom sammen med ryggsekk-turister. Det første en bør tenke over er egentlig hvor hotellet befinner seg i forhold til det en ønsker å oppleve. Er du på en weekend-tur bør hotellet ligge i bykjernen. Planlegger du en lengre periode kan overnatting i utkanten kanskje være bedre. Det man uansett bør huske på er, at antallet stjerner et hotell har ikke alltid samsvarer med det vi nordmenn er vant med. Nær Spansketrappen og området rundt vil du finne et godt utvalg hoteller i alle prisklasser. Frattina 57 er et godt hotell i dette området, men om du vil ha skikkelig luksus til over kr 5 000 pr natt er Rezidenca Napoleone stedet. Boutique Centrale Relais er kanskje et bedre alternativ, et gjestehus i middels prisklasse. Andre gode hoteller i gangavstand til for eksempel Pantheon er Colonna Palace eller Hotel Trevi. Begge disse ligger slik til at du bare rusler ut døren, og du er midt i der det skjer. Når du leter etter hotell i Roma kan det være nyttig å sjekke beliggenhet godt. Selv om det heter seg at det er gåavstand til alt trenger ikke det være tilfelle.

Flybilletter

Alle veier fører nok ikke til Rom. men det finnes mange alternativer. Du kan velge mellom norske eller utenlandske flyselskaper. Velger du å benytte utenlandske selskaper må du også beregne mellomlandinger og flybytter. Men gir også flere valgmuligheter. En slik løsning kan noen ganger spare deg noen kroner. Ønsker du fly direkte flyr både Norwegian og SAS til Roma. Vær oppmerksom på at både SAS og Norwegian også tilbyr en del ruter som også har mellomlandinger i andre land. Roma og området rundt har flere flyplasser. De mest brukte for oss nordmenn er Ciampino og Fiumicono. Både SAS og Norwegian flyr til Fiumicono. Begge disse ligger i det en kaller byen Roma. Transport fra flyplassen kan foregå med både buss, tog eller taxi. Taxi kan være dyrt, så pass på å få prisen oppgitt før du kjører avgårde. Toget er greit og billig, men vær oppmerksom på at det er ikke alltid informasjonen gis på engelsk.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]