Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

London

Byen

Mange kjenner forventningen i kroppen bare ved tanken på den britiske hovedstaden. London er uten tvil et ettertraktet reisemål for både store og små takket være de nesten uendelige mulighetene og tilbudene som finnes der. Blandingen av gammelt og nytt i perfekt unison, et sammensurium av gamle britiske tradisjoner blandet med kulturer fra hele verden samt nyskapende, kreative impulser – resultatet kunne ikke blitt annet enn ufornektelig spennende. London blir aldri kjedelig. Det er alltid noe på gang og byen er under konstant utvikling, ikke bare teknologisk og arktitekturmessig, men også når det kommer til følelsen byen gir deg. Det er kanskje det nærmeste vi kommer et New York på våre kanter. Få byer i Europa kan tilby noe som kommer i nærheten av det London har på menyen. Velkjente landemerker, en interessant historie, et utrolig utvalg av kulturelle opplevelser, shoppingmuligheter du sjelden har sett maken til og ikke minst et variert og innbydende natteliv. Du har muligheten til å oppleve London nesten uansett hva slags budsjett du reiser på. Prisene er selvfølgelig relativt høye til sammenligning med mange andre storbyer i Europa, men du vil alltid forlate byen beriket på en måte som alltid vil kjennes verdt det. Rundt 15 millioner mennesker besøker London hvert år, sannsynligvis verken for første eller siste gang.

Attraksjoner

London har noen av de mest kjente landemerkene i verden, inkludert Big Ben, Tower of London, The London Eye og Buckingham Palace. Hopp på en av de klassiske røde dobbeltdekkerne og få med deg en guidet tur rundt i byen. Det tilbys også andre turer, både til fots, til vanns og på sykkel. Du kan velge mellom tradisjonelle turer der du blir innviet i Londons lange og dramatiske historie, eller mer spesialiserte ruter til «hemmelige» attraksjoner, myldrende markeder eller steder i byen kjent fra berømte filmer. Med rundt 17.000 konserter og 250 festivaler i året, 200 daglige teaterforestillinger og 170 museer, vil du neppe få tid til å kjede deg. Møt en kjendis hos evig populære Madame Tussaud’s voksmuseum, lytt til sterke meninger på Speaker’s Corner, hør fansen synge og heie på fotballkamp, fri deg fra turistmassene i de roligere delene av byen eller nyt en pic-nic i en av de grønne parkene. De ulike nabolagene vil by på vidt forskjellige opplevelser og inntrykk, så du kan med fordel vandre litt utenfor den mest nedtråkkede turistløypa. Samme hva du velger, hold sansene åpne og ta deg tid til en av de kanskje mest interessante attraksjonene: Å snakke med menneskene som bor der. Det snakkes over 300 ulike språk i London, sjansen for at du finner noen verdt å slå av en prat med er veldig stor.

Shopping

Det finnes nok et stort antall mennesker som besøker London med kun en tanke i hodet: Shopping. Oxford Street er nok den aller mest kjente handlegaten i London, med mer enn 300 butikker, inkludert den legendariske Selfridges. Om du tar deg tid til å gjøre en avstikker til sidegatene rundt Oxford Street er der også flere skatter å finne. For de som har tykkere lommebøker kan et besøk til Bond Street, Knightsbridge eller Mayfair anbefales, eller hva med en håndsydd kreasjon i Savile Road? For mange er nok ingen tur til London komplett uten et besøk til Covent Garden, hvor de mer urbane, unike og alternative butikkene ligger på rekke og rad. Shopping tar på kreftene, men heldigvis er noen av de beste shoppingområdene også fulle av små cafeer og restauranter, for eksempel King’s Road eller Carnaby Street. London har også et stort antall markeder over hele byen, der du kan kjøpe alt fra mat og drikke til bøker, antikviteter og, selvfølgelig, klær og sko. Det mest kjente er Portobello Road, men du kan også prøve deg på Brick Road, som for det meste er second hand, eller Greenwich, som sies å være den beste plassen for å oppdage lokale designerfavoritter. Man kan ikke utelukke Harrods. Dette berømte, ærverdige kjøpesenteret sies å ha alt som kan kjøpes for penger, verdt et besøk!

Restauranter

Britene har aldri vært særlig høyt rangert på listen over gastronomiske ferdigheter, med unntak av enkelte mesterkokker kjent fra TV. Du kan regne med å finne utallige serveringssteder som tilbyr ulike varianter av det som regnes for å være typisk engelsk mat: Fish & chips, Yorkshirepudding, Shepherd’s pie, engelsk frokost, samt et utall paier og småkaker. Du vil bli overrasket over å se at mange av disse rettene serveres i en mer moderne og estetisk mer tiltalende variant enn du kanskje har forestilt deg. Om dette ikke er på listen over dine kulinariske favoritter behøver du ikke få panikk. Takket være sitt ekstremt internasjonale miljø er det nok ikke en eneste nasjonalitet som ikke har representasjon av minst én restaurant i London. Er du for eksempel glad i indisk mat er du definitivt kommet til det rette stedet for å nyte en autentisk curry. Tikka Masala er faktisk på listen over nasjonalretter i Storbritannia! Er det noe britene kan så er det desserter og søte fristelser. Gjør som de lokale og opplev high-noon tea på en av de mange koselige cafeene rundt om i byen. Som med alt annet i London finnes det noe for alle lyster og smaker, samt for alle budsjetter. Du kan finne en rekke eksklusive restauranter med Michelin-stjerner og Bib Gourmand-anbefaling, men også billigere steder der du kan spise for både en og to uten å blakke deg fullstendig.

Uteliv

Det er vanskelig å ikke gjenta seg selv når man snakker om det brede utvalget av muligheter i London, men når det kommer til uteliv har denne byen virkelig noe for alle. Med over 5000 puber bare i London, kan du prøve lokale ølsorter og oppleve ekte britisk kultur på sitt beste. I tillegg til å ha et enormt utvalg musikkbarer der du kanskje får høre bandet som skal bli det neste Oasis, er det også svært sannsynlig at du finner nattklubben som spiller akkurat den type musikk som du har på spillelisten hjemme. Med så mange steder å velge mellom, kan det være en fordel å prøve flere ulike steder, en pub-crawl, som de lokale kaller det. De mest populære områdene for et pulserende natteliv har beliggenhet i sentrale London, Soho og Covent Garden. Dersom du ønsker mindre kommersielle steder, kan du begi deg til Shoreditch eller Brixton, der hipstere og bohemer fester side om side. Om du reiser til London om sommeren bør du prøve å få med deg en av de store festivalene som arrangeres rundt om i byen. For musikkelskere er dette en fantastisk måte å få oppleve flere store artister samlet på et brett og det yrende folkelivet et slikt arrangement bringer med seg.

Overnatting

Det skal ikke mye til for å finne både rimelige og dyrere alternativer for ditt opphold i London. Med et t-banenett som gjør det å komme seg rundt i byen ganske smertefritt, spiller det ikke så stor rolle hvor du velger å bo. Dessuten er de fleste kjente attraksjonene spredt ut over byen, så det finnes ikke et sted som er nærmere «alt» enn et annet. Det kan forøvrig være smart å bo nært en t-banestasjon på en linje som gir deg mange muligheter uten å måtte bytte så altfor mange ganger. Bydelene West End og County Hall er relativt dyre i pris, mens King’s Cross og Bayswater regnes for å være de billigste områdene å bo i. Om du ønsker noe mer midt på treet kan du lete deg et sted å bo i Kensington eller Paddington. Bed & Breakfast er den rimeligste varianten av overnatting, i tillegg til vandrerhjem. Det finnes også et godt utvalg av kjedehoteller som i helgen er billige fordi de ligger i mer forretningsdominerte områder som har mest belegg på ukedagene. Med relativt stive hotellpriser uansett hvor og hvordan du velger å bo har selskaper som Airbnb og OneFineStay fått fotfeste i byen. Da leier du rom eller en hel leilighet av en privatperson og får lokale tips med på kjøpet, ofte til en rimeligere pris.

Flybilletter

Norwegian tilbyr direktefly fra en rekke norske byer til London Gatwick, og billige billetter er ofte å finne i deres relativt hyppige storby kampanjer. Med SAS og British Airways har du også et stort antall daglige flyvninger fra Oslo Gardermoen til London Heathrow. Flytiden ligger på rundt 2.5 time fra Oslo. Om du ikke har noe i mot en mellomlanding i Europa, eller om du flyr til London fra et annet europeisk reisemål, multipliserer alternativene seg raskt ettersom de fleste flyselskaper har opptil flere flyvninger til London hver dag. Det kan være smart å merke seg hvilken flyplass selskapet du velger flyr til, slik at du kan planlegge beste reisevei for å komme deg til ditt endelige reisemål. For reisende til Gatwick er det beste alternativet enten Easybus, som har svært billige priser og som stopper en rekke ulike steder i London, eller det raskere og mer komfortable toget, Gatwick Express, som går direkte til Victoria Station på cirka 1.5 – 2 timer. Fra Heathrow går der en rekke tog, samt t-bane, alt etter hvilket budsjett du reiser på, og hvor travelt du har det. Alle billetter kan kjøpes på flyplassen, noen kan også kjøpes over internett på forhånd.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]