Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Hvorfor bør du alltid sjekke senga når du sjekker inn på hotell

En av de beste følelsene når man reiser er å sjekke inn på hotellet og hoppe i senga, men det er en ting du burde sjekke før du faktisk gjør et kjempe hopp i sengen. Du trenger ikke å sjekke at hotellsengen er god for det er den som regel og du trenger heller ikke å sjekke at den er god for ryggen. Det du må sjekke er noe langt mer ekkelt og ikke minst skremmende.

Hvert år tar nemlig flere hundre nordmenn med seg noen lumske dyr hjem fra sine reiser. Disse dyrene kan koste en liten formue og er ikke minst veldig psykisk krevende. Dyrene vi snakker om er det man på engelsk kaller «bedbugs» eller på norsk kaller veggedyr. Dette er små blodsugende kryp som formerer seg til flere hundre på veldig kort tid.

Veldig mange tror at dette kun er et problem på mindre og billige hoteller men det er ikke tilfellet. Disse dyrene kan dukke opp på de mest eksklusive hotellene og de blir spredd blant reisende.

Hvordan sjekker jeg om hotellrommet har bedbugs?

Den enkleste måten å sjekke om hotellet er infisert med disse småkrypene er å dra opp madrassen. Hvis det er små svarte flekker og små gule skall så bør du med en gang gå ned i resepsjonen å be om et nytt rom. De små flekkene er avføringen til veggedyrene og de små skallene kommer fra dyrene når de parer seg.

Hvis hotellet nekter deg rom men heller sier at de skal fikse dette på 1-2-3 så bør du nekte. Veggedyr er svært resistente og det krever masse arbeid for å bli kvitt disse.

Hva skjer hvis jeg får med disse hjem?

Hvis du skulle være så uheldig å få med disse krypene hjem så er det en stor kostnad å bli kvitt dem. Det koster gjerne over 50000,- kroner å bli kvitt dem og forsikringen dekker ikke dette. Så selv om det virker ganske panisk og ikke minst kjipt å sjekke dette først så bør du absolutt gjøre det, alternativet kan være svært kostbart.

Er det noen destinasjon som er mer berørt enn andre?

Før var det gjerne slik at man fant disse dyrene mest i Asia. I Europa så var de omtrent helt utryddet men når reisemønstrene ble globale igjen så har de kommet tilbake. Det er like stor sannsynlighet for veggdyr på et hotell i Bergen som hvilket som helst annet sted i verden.

Du bør derfor alltid sjekke dette når du er på reise og skal bo på hotell.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]