Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Dubrovnik

Byen

Dubrovnik ble i 1979 lagt til på UNESCOs liste over verdens viktige kulturarv. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor! Byen er ikke av de største, men har historie fra langt tilbake og fra mer nær tid. Selve gammelbyen ligger plassert på et nes, og kjennetegnet til bygningene er de røde taksteinene. Dubrovnik er en by som gir deg muligheter for frie som er unike. Naturen rundt er formidabel, og du finner gode steder for både sol og bad. Byen har mange turister i sesongen, men er til tross for den utmerkede beliggenheten ikke av de mest besøkte. Gamlebyens senter ligger innenfor de gamle bymurene. Her vil du finne alt fra små kneiper til gode shoppingmuligheter. Husene står tett i tett, og gatene er smale mellom dem. Kun det en kan kalle hovedgaten er av en anselig størrelse. Vil man oppleve gamlebyen er gode sko påkrevd. Her kan du gå rundt i timesvis å hele tiden kunne oppleve noe. En tur opp på bymuren gir en fantastisk oversikt over byen og området rundt. Et lite tips; ta turen ut av turistgatene og ta trappene mellom alle husene. En fascinerende runde, samtidig som du får et godt innsyn i dagliglivet i byen.

Attraksjoner

Det som er fint med å dra på sightseeing i Dubrovnik er at byen er liten. Du trenger ikke stresse og har god tid til å få sett de viktigste tingene. Skal du være lengre enn et par dager har du virkelig tid til å føle at du blir kjent med byen. Sett av minst en dag til bare gamlebyen, det er den verdt. Ved portene til bymuren står det vakter kledd i gamle uniformer. Vaktskiftet deres er noe du bør få med deg. Ja, det er nesten litt vanskelig å ikke få med seg om du er der til rett tid. Vaktene kommer marsjerende ned «hovedgaten» fulgt av trommeslagere, for deretter fullføre vaktskiftet ved byporten. Det er en rekke historiske bygninger en bør få med seg, som for eksempel Fransiskanerklosteret og Sponzapalasset. Eller hva med et besøk i Europas tredje eldste apotek, for å kjøpe urter? Gatene i byen er godt merket, og hele gamlebyen er bilfri. Vårt tips er å kjøpe en god guidebok og gå rundt på egen oppdagelsesferd. Når du er klar for en pause kan du ta en rast på ved Onofriofontenen nær byporten, og her kan du faktisk drikke vannet fra alle de flotte uthuggede «vannkranene». Når du er ferdig med gamlebyen bør du få med deg noe av det som ligger utenfor bymuren. Stikk på havna og se Karaka. En kopi av 1600-tallets båttyper som forsvarte byen. Er du i Dubrovnik i den varme sesongen er en tur på stranden verdt tiden, om ikke annet bare for å få litt «sydenfølelse» sammen med alle de historiske inntrykkene.

Shopping

Dubrovnik er ikke kjent for å være plassen en drar for shopping, men en del gode kupp kan du gjøre her også. I gamlebyen er det lett å finne butikkene en er ute etter, da alle gatene er merket med hvilken butikk du vil finne i nøyaktig den gaten. Her er det i første omgang kroatiske produkter som står i fokus. Håndverk har en stor plass i den kroatiske kulturen og er du ute etter blant annet kniplinger er du i rett by. En annen kroatisk spesialitet er Brandy, laget på rosiner eller plommer. Dubrovnik har selvsagt sin egen vri på denne, som alle provinser i Kroatia har. Er du ute etter å shoppe merkevarer, eller leter etter store shoppingsentre, kan det hende du blir skuffet. Du vil derimot finne en god del butikker langs havnen, utenfor gamlebyen. Selv om dette ikke er et motemekka vil du finne gode kjøp også her. Er du ikke i byen for shopping er det likevel verdt å rusle rundt i området, for å suge inn atmosfæren samtidig som en får med seg en del av folkelivet. Prisene i Dubrovnik er ikke spesielt lave på importerte varer, men det er billigere i området som kalles Gruz.

Restauranter

Mat må man ha, og i Dubrovnik vil du finne et kjøkken sterkt preget av Italia. Du vil finne et stort utvalg steder som serverer pizza, lasagne og forskjellig pastaretter. Dermed er det et godt utvalg om du er fan av italiensk mat også. Dubrovnik er en kystby, og da er det kanskje ikke så merkelig at en ellers vil finne et sterkt innslag av sjømat. Det er utallige steder som serverer fisk, krabbe, østers og hummer. Rettene er i mange varianter og det er kun en ting å gjøre, prøv flere av de. Dessverre har Dubrovnik fått et ufortjent rykte på matsiden. Dette ligger nok i at mange har tatt en matbit på dårlige «sjapper» inne i gamlebyen. Du vil finne flere steder som har god mat i gamlebyen, men kanskje ikke for de kresne ganene. Når det er sagt, noen steder med kvalitet vil du finne, for eksempel Nautika og Proto, som har god mat og er litt mer eksklusiv. Vil du teste tradisjonell kroatisk mat ta da turen på Arsenal, som ligger ved småbåthavnen. I samme området finner du også Lokanda som kan by på rimelig og god sjømat. Har du god tid kan det være en ide å ta turen litt utenfor byen, eller ved bygrensen, for et måltid. Her finner du noe bedre kvalitet og rimelige priser.

Uteliv

Dubrovnik er ikke noen utpreget party-by, men er du ute etter litt liv og røre på kveldstid finner du også dette i byen. I sesongen vil en finne mange forskjellige arrangementer, og du bør sjekke hva som arrangeres akkurat den tiden du er der. Når det gjelder barer, puber eller diskoteker finner du en god del av disse også. I gamlebyen vil du finne nærmere «hundrevis» forskjellige barer, og i sommersesongen er en del av gamlebyens gater en sammenhengende bar på grunn av arerangementer. Er du ute etter mer begrensede områder/barer er det mange å velge i. Buza Bar ligger i gamlebyen, oppe på en av klippene, og kan skilte med flott utsikt til solnedgangen. Hemingway er en cocktailbar i gågaten, med et veldig godt utvalg. Dette er stedet for å sitte å se på folkelivet samtidig som en sitter behagelig. Har du lyst til å oppleve noe annet enn rolige barer kan en jazzklubb kanskje være noe? Troubadur Jazz Cafe kan by på levende musikk ut i de små timer. Du finner også diskoer og klubber i Dubrovnik, og en av disse er East West Night Club. Dette regnes som en av de mest trendye klubbene for tiden.

Overnatting

Dubrovnik kan by på overnatting av forskjellige kategorier. Du kan ta inn på hoteller i selve gamlebyen, eller om du vil kombinere byliv med strand finner du mange gode alternativer rett utenfor byen. Velger du å bo litt utenfor byen er bussforbindelsene gode, og taxi er billig. Hotell Kompas ligger for eksempel kun 200 m fra stranden, men likevel i overkommelig avstand til byen. Leter du etter et hotell som i tillegg kan by på luksus er Excelsior Hotel & Spa, som ligger litt utenfor Dubrovnik. Inne i selve gamlebyen kan du ta inn på forskjellige typer overnatting. Litt spesielt er Hotel Pucic Palace, som er et ombygd palass fra 1700-tallet. Her har du god utsikt over gamlebyen. Grand Park Hotel er et rimeligere alternativ i utkanten av gamlebyen, og med gangavstand til det meste. Uavhengig av hvilken type overnatting du ønsker; bestill i forveien. Det kan være vanskelig å finne et greit hotell om du tar det på sparket.

Flybilletter

Det er flere muligheter for fly til Dubrovnik. SAS har flygninger, men vær oppmerksom på at disse er sesongbetont. Flygninger for 2015 starter opp i slutten av mars. Dette gjelder også flyselskapet Norwegian, som også starter opp siste uken i mars. Norwegian har ruter fra både Oslo, Bergen og Trondheim. Ønsker du å reise til Dubrovnik i vintersesongen må du ty til andre reiseselskaper, og dermed også mellomlandinger. Da kan du blant annet benytte en kombinasjon av flybillett med Lufthansa og Croatia Airlines. Vær oppmerksom på at enkelte av disse billettene har hele 2 mellomlandinger. Dermed kan det bli en veldig lang reisetid. I sommersesongen kan kanskje å benytte et charterselskap også være en løsning. Blant annet har både Apollo og Ving charterturer, hvor både hotell og fly er inkludert. Tør du ta sjansen på å vente til rett før du reiser kan det også hende at du kan være av de heldige som kan få alternativet «kun fly», med et charterselskap. Flyplassen til Dubrovnik ligger rundt 13 km utenfor byen, og du kan enkelt ta deg derfra med buss. Et annet alternativ er taxi, som også blir rimelig i forhold til norske priser.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]