Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

København

Byen

At det er dejlig å være norsk i Danmark har lenge vært et ubestridt faktum, men det at København er en av de mest spennende byene i Norden må nesten legges til faktalisten. Den danske hovedstaden har blitt en kulturell hotspot for innovative designere og kunstnere, samt et gastronomisk høydepunkt for matmonser som leter etter en usammenlignbar matopplevelse. Med sin sjarmerende arkitektur er det lite som minner om en storby, men med tanke på hvor mye København har å tilby, gjør den seg likevel fortjent en plass blant Europas mest besøksverdige metropoler. København er ikke helt ulik Amsterdam med sin sykkelvennlige kultur og kontinentale væremåte, samtidig som den holder godt fast ved sine mer nordeuropeiske tradisjoner. I og med at byen også ligger ved vann og har mange grønne områder, får du en følelse av å være nær på naturen i en by som er som skapt for å nyte livet. Det er ingen overraskelse at København gang på gang har blitt kåret til verdens beste by å bo i! Dermed er det heller ikke langt unna å konkludere med at den også er en helt fantastisk destinasjon å besøke. Livet myldrer i København. Ikke bare er byen relativt liten i størrelse til å romme sine rundt 1 million innbyggere, men danskene har også mer av en kultur for å ferdes utendørs og møtes utenfor hjemmet. Ak, dejlige København!

Se flere reiseguider her!

Attraksjoner

Danmark er en av de mest populære feriedestinasjonene for nordmenn og det skal mye til å finne noen som ikke har satt sin fot på dansk jord. Som barn besøkte du kanskje Tivoli, som hvert år besøkes av over tre millioner mennesker, og som ung smakte du kanskje din første sterkøl på Strøget. København har noe for både liten og stor, noe som gjør den like attraktiv for familiereiser som for romantiske weekender og venneturer. For museumselskere er Nationalmuseet et fint sted å besøke. Her kan du se hele Danmarks historie fra istiden til nåtiden. Experimentarium City er et annet spennende museum for hele familien der du får ta del i utstillingene og utfolde både sansene dine og kroppen din. Tivoli er mer enn bare karuseller, det er også en utrolig flott park der du kan nyte en fineværsdag. Christiania er en by i byen som er kjent for sin fargerike kultur og sitt liberale levesett. Vel verdt et besøk! Du kan også ta båt rundt København og få med deg de mest kjente attraksjonene fra vannet, eller hva med en guidet tur i kajakk? Mange besøker også Nyhavn, som er kjent for sin pittoreske havnegate. En perfekt avslutning på en lang dag på farten.

Shopping

Når det kommer til shopping er København for mange som å komme til himmelen. Norge ser fortsatt ofte mot Danmark for ny inspirasjon både på mote- og interiørfronten. Med et stort utvalg av både danske og internasjonale merker, innovative kjedebutikker og inspirerende interiørfristelser passer københavnsk shopping til enhver lommebok. Du kan med fordel ta utgangspunkt i Strøget og arbeide deg i sikksakk gjennom de små sidegatene. Ta også turen innom Indre by, der en rekke fantastiske butikker holder hus. Gå ikke glipp av et besøk til et par av de heteste danske butikkene akkurat nå, Ganni og Wood Wood. Danskene er enestående på interiør og et besøk innom HAY er et must om du er svak for dekor og design. Like ved har du også butikken Beau Marché, som er nok et eksempel på danskenes iboende sans for interiør. Indre by er også full av kafeer der du kan lade batteriene før du flyr videre på shoppingrunden din. På en regnfylt dag kan det være greit å ta shoppingen innendørs. Besøk de store varehusene Illum og Magasin, som begge huser en rekke butikker og kjente merker. Et morsomt shoppingalternativ om du besøker København mellom april og oktober kan være et av byens mange loppemarkeder. Her er du garantert å finne originale og morsomme kjøp!

Restauranter

Danskene har mer enn bare røde pølser og kartofler. København kan faktisk skilte med hele 15 Michelin restauranter. Som om ikke det skulle være nok er det også her at verdens beste restaurant, Noma, holder hus. Om du har økonomien i orden, eller helt enkelt vil oppleve en spesiell matopplevelse, har København bokstavelig talt mye på menyen. Søk deg til sentrum der de fleste finere restaurantene befinner seg. Som de fleste andre storbyer kan du også velge og vrake i mat fra alle tenkelige verdenshjørner. Disse er særlig lette å finne gode, og økonomiske, eksempler på i bydelene Vesterbro og Nørrebro. Mer enn bare restauranter, har København også utallige kafeer som tilbyr alt fra lunsj til deilige bakelser. Danskene kan også skryte av å ligge et stykke foran oss i tilbudet av økologisk produsert mat. Selv om du kanskje ikke nødvendigvis er så nøye på kaloriene på ferie, kan det likevel være fint å vite at maten du spiser er produsert lokalt og på grønnest mulig måte. Om du besøker den danske hovedstaden i slutten av august bør du passe på å få med deg Copenhagen Cooking, en matfestival med fokus på innovativ og bærekraftig matvareproduksjon. Denne festivalen vil garantert gi deg en helt spesiell gastronomisk opplevelse, til glede for både liten og stor – og alle slags smaksløker.

Uteliv

Det gode danske liv fortsetter på nattestid og du vil ikke få problemer med å finne et sted som passer deg i København. Danskene selv går sjelden ut i sentrum, så om du ønsker å menge deg med de lokale, bør du styre litt utenfor hovedgatene. Skulle du befinne deg på en riktig dansk pub, vil du finne at de er imøtekommende og glade for å se nye ansikter og du blir kanskje til og med invitert med i et spill med terninger. Danmark har mye godt øl og stadig flere mikrobryggerier har dukket opp over hele byen de siste årene. I den livlige bydelen Vesterbro kan du mange steder prøve lokale gyldne dråper, ofte langt mer spennende i smaken enn de mer kjente Carlsberg og Tuborg. De som liker å danse og røre på kroppen vil også enkelt kunne finne likesinnede i København. Danskene setter pris på alt fra disco til techno, så samme hvilke rytmer som får blodet ditt til å bruse er du i trygge hender. Ta turen til Sankt Hans Torv på Nørrebro. Et stort utvalg cocktailbarer gjør at selv de mest sofistikerte har et godt tilbud i denne byen. Østerbro har mange rolige steder, perfekt for en romantisk date eller for å slå av en prat med gode venner.

Overnatting

Det er ikke så ofte at det beste alternativet når du skal velge hotell er selveste sentrum av byen. København er muligens et av unntakene. I Københavns Indre by har du kort vei til alt og de sjarmerende gatene vil nesten få deg til å glemme at du befinner deg midt i smørøyet. Særlig dersom shopping er hovedmålet med turen din, kan du velge deg sentrum av København når du skal booke hotell. Mange velger også å bo nært Tivoli, et trivelig område nært den kjente parken og kanskje Københavns mest kjente turistattraksjon. Du er dessuten tett på togstasjonen og mange av de beste museene. Nyhavn er også et naturlig valg for mange besøkende som har forelsket seg i de vakre husene og den koselige stemningen i området. På sommertid er denne bydelen spesielt livlig, da mange søker seg til kafeene og barene ved den idylliske kanalen. Vesterbro er fullpakket med hoteller i alle prisklasser og byr på mye moro med sitt fantastiske utvalg av butikker, kafeer, barer og klubber. Et litt annerledes valg kan være å bo i bydelen Christianshavn. Med tilnavnet «Lille Amsterdam» behøver man nesten ikke fortelle at denne brosteinsbelagte bydelen med sine kanaler og hollandske arkitektur er en spesiell opplevelse for deg som besøker København.

Flybilletter

Både SAS og Norwegian flyr deg direkte til København fra flere norske byer. Er du tidlig ute, er det lett å finne billetter til rundt 1000-2000 kroner. Norwegian tilbyr faktisk fire flyvninger hver dag hele uken mellom Oslo og København. Flytiden ligger på rundt 1t og 10 minutter. Selv om flere europeiske selskaper kan fly deg til København fra Oslo, vil det sannsynligvis ta deg mye ekstra tid å fly til en annen europeisk by først. Når du er vel landet på Kastrup, Københavns hovedflyplass, er du bare 15 minutter unna sentrum. Om hotellet ditt ligger ved København sentral stasjon eller i den vestre delen av byen, er det enkleste å ta toget. Prisen ligger på rundt 35 DKK og maskinene på togstasjonen er svært enkle å betjene. Den raskeste veien til København sentrum eller Fredriksberg er å reise med metro fra flyplassen. Prisen er det samme som for tog, men husk å velge billett for 3 soner. Siden København sentrum bare ligger snaue 10km fra Kastrup, vil en taxi ta deg til døren på rundt 15-20 minutter. Du kan forvente å betale rundt 150 DKK, men om det er mye trafikk kan det fort bli dyrere.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]