Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Malaga

Byen

Selv om man noen ganger vil dra til en liten strandlandsby langt fra alt liv og røre og bare nyte solen, kan det bli kjedelig i lengden. Du merker fort at det er svært lite du kan få utgjort med bare to restauranter, en bar og et lite supermarked. Malaga gir deg det beste av to verdener. Beliggenheten gjør at du er nær strand og det deilige Middelhavet, samtidig som du kan nyte av alle de fordelene som kommer med en by. Malaga har mye å by på både kulturelt og gastronomisk, men er samtidig deilig avslappende i levesettet. Byen er full av historiske bygninger og monumenter, og som fødeby til en av Spanias mest kjente kunstnere, Pablo Picasso, er mange av dem dedikert til ham. Med et mildt og solrikt klima året rundt, tar Malaga i mot millioner av turister hvert år. For mange er Malaga et naturlig stoppested i kombinasjon med en strandferie i en av de nærliggende turiststedene langs kysten. For de fleste er byen en spennende destinasjon som tilbyr noe for en hver smak og interesse. Gjør som så mange andre før deg, og la deg henføre av de sydlandske impulsene denne byen utstråler.

Attraksjoner

Om du besøker Malaga for å ta inn byens sanseinntrykk og nyte livet, er det absolutt et egnet sted å gjøre det på. Ta lange spaserturer langs stranden og kjenn duften av sardiner stekte i de karakteristiske båtene langs vannet. Når du blir for varm, hiver du deg rett og slett i det tempererte vannet og avkjøler deg med noen svømmetak i bølgene. Om du vil opp i høyden å se byen oven ifra kan du ta turen opp til slottet Gibralfaro, som gir deg de absolutt beste utsiktene over Costa del Sol. Det anbefales å nyte solnedgangen derfra med et kaldt glass av den søte vinen, som kjennetegner området. Liker du museer, bør du absolutt ikke gå glipp av Picasso museet, eller det relativt nyåpnede Thyssen museet som skilter med en imponerende samling bilder fra spanske kunstnerne. I Malaga finner du også en botanisk hage, som danner en fantastisk oase når du ønsker å gjemme deg litt fra solens hete stråler. Det er en av Europas flotteste tropiske og sub-tropiske hager og et herlig sted å tilbringe dagen. La Manquita, Malagas katedral, er også en attraksjon som du ikke bør gå glipp av. I sin storslåtthet er den imponerende, men mest av alt vil du fascineres av de finurlige detaljene i dekorasjonen.

Shopping

I Malaga finner en hver shopper noe etter sin smak og sitt budsjett. I gamlebyen finner du koselige små butikker med unike gjenstander, som står i kontrast til alle kjedebutikkene du finner i de mange kjøpesenterne og handlegatene. Hele sju kjøpesentere med et gigantisk utvalg av både spanske og internasjonale merker finner du i og rundt Malaga. Det beste av alt er at flere av disse senterne er utendørs, så du behøver ikke gå glipp av en eneste soldag, mens du tråler butikkene for noe lekkert å kjøpe med deg hjem fra reisen. Mer luksuriøs shopping er det også duket for. I de mindre byene, Marbella og Puerto Banús finner du alt en designerelsker drømmer om, i form av eksklusive butikker på rekke og rad. Når du besøker Malaga bør du også ta deg tid til å titte etter unike shoppingfunn litt utenfor de vanligste handlegatene. Du finner et rikt utvalg av tradisjonelle håndverk, i keramikk, glass og jern. Du kan også snuble over en helt spesiell skatt om du besøker noen av loppemarkedene langs kysten utenfor Malaga. Disse markedene holder vanligvis åpent hele helgen, men du bør være tidlig ute! Besøk også de organiske matmarkedene i området, som ikke bare selger førsteklasses lokale råvarer, men også har underholdning og fristende smaksprøver.

Restauranter

Nordmenn som reiser til Spania gleder seg ofte med vann i munnen til de lokale delikatessene som serveres i form av tapas. Med tapastrenden på topp i Norge, er det ikke rart at flere og flere drar på tur motivert av gastronomi når de bestiller en reise til Spania. I Malaga kan du virkelig nyte en stor variasjon av tapas. Med et lokalt kjøkken som fokuserer både på sjømat og kjøttretter, vil alle og en hver finne noe som frister på menyen. Den største fordelen med tapas er jo at de kommer i relativt små porsjoner, noe som lar deg prøve flere forskjellige retter i samme bordsetting. Langs stranden finner du små barer som serverer kald drikke og nystekte sardiner. Dette er en lokal tradisjon og delikatesse som absolutt bør oppleves. Nyt sol, strand og deilig mat i en herlig kombinasjon! Takket være sitt vennlige klima er Malaga fylt med terrasser der du kan nyte måltidene utendørs. Områdene langs havet og i den gamle delen av byen er sikre vinnere, men du kan også dra til lokale markeder og mindre byer utenfor byen for å virkelig få en smak av Malaga. Tiltrekkes du av eksklusive restauranter kan du ta turen til José Carlos García, et spisested som har blitt belønnet med en Michelinstjerne for sin fantastiske gastronomi.

Uteliv

Malaga gir deg en herlig dose spansk kultur på utelivsfronten. Om sommeren trekker hele byen mot strendene og strandbarene holder åpent fra tidlig på dagen til langt på natt. Det er noe magisk ved å se solen gå ned mens du nyter noe kaldt i glasset og noe smakfullt på fatet, med føttene godt plantet i den varme sanden. Med mørket kommer musikken og mennesker som danser og koser seg i den milde natten. Det er ikke bare sommeren som byr på et yrende natteliv, hele året kan du finne god stemning i byens mange barer og klubber. Ta deg en spasertur gjennom byen og sug til deg stemningen. Ungdommene drikker ofte øl på Plaza de la Merced før de tar turen videre, men mennesker i alle aldre fyller gatene med liv store deler av kvelden. Det beste utelivet finner du i sentrum av Malaga, i områdene rundt Marques de Larios, Plaza de la Constitution og Calle de Granada. Gatene rundt er fulle av tapas og vinbarer. I Malaga, som de fleste andre steder i Spania, begynner man kvelden sent og avslutter den tidlig – på morgenen! Nattelivet i Malaga er mer prisvennlig enn i sine mer fasjonable nabobyer, som for eksempel Puerto Banús. Men skulle du ønske en natt med luksus og kostbar champagne, er ikke veien lang.

Overnatting

Mange velger å bo i sentrum av Malaga under sitt besøk. Sentrum er lite og du kan gå fra den ene siden til den andre uten å slite deg ut. Om du velger å bo sentralt er du selvfølgelig nært på alt som skjer og bare et steinkast unna de beste restaurantene og barene. Det du må regne med er at nattesøvnen kan bli noe forstyrret av glade nattugler som har holdt moroa gående til morgensolen titter opp over horisonten. Siden det er enkelt å ta seg rundt og det dessuten er billig å ta taxi, kan du bo nesten hvor som helst i Malaga og likevel ikke kjenne deg for langt unna. Om du planlegger å dra til stranden hver dag, kan du med fordel velge et hotell nærmere havet. Det finnes et kjempestort utvalg hoteller i alle prisklasser, fra det billigste herberget, til lekre suiter som passer et helt annet budsjett. Siden mange som besøker Malaga, velger å bli der over lengre tid, det vil si en uke eller mer, er det også veldig populært å leie en av de mange turistleilighetene i området. Dette kan også være et supert alternativ om man reiser mange sammen, eller man har med flere barn. Med en leilighet kan du styre deg selv og bedre forestille deg hvordan det er å bo i vakre Malaga.

Flybilletter

Både Norwegian og SAS flyr deg direkte til Malaga flyplass fra Oslo. Prisene kommer litt an på sesongen, men det er mulig å finne billetter for 1.500-2.000 NOK, også i løpet av sommermånedene. Flytiden ligger på rundt 4 timer. Om du ikke har noe i mot en mellomlanding kan du også fly med en rekke andre europeiske flyselskap, som for eksempel Lufthansa eller Iberia. Malaga flyplass ligger bare 10 km fra byen, noe som gjør det enkelt å ta seg frem med både offentlig transport eller taxi. Det finnes flere busser som tar deg til sentrum av Malaga på rundt 20 minutter, eller du kan ta toget på cirka halve tiden. Prisen varierer etter kjøretiden, grunnet at de raskere bussene kjører på motorveien som er tollbelagt. Om du velger å ta taxi, velg med omhu de som står utenfor bygningen i den offisielle taxikøen og ikke la deg friste av «special offers» fra mennesker inne i selve ankomsthallen. Turer som starter eller ender på flyplassen får automatisk tillagt en 5.50 EUR avgift, som du kan spare deg å krangle om. Du kan regne med å måtte betale cirka 20 EUR for å ta taxi fra flyplassen til sentrum av Malaga.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]