Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]

Stockholm

Byen

Stockholm er en by med sjel. Man kjenner det når man går i gatene, at det ligger noe i luften. Kanskje er det de fantastiske kanelbollene som setter ett sjarmerende preg på omgivelsene, eller noe friskt i vinden som gjør deg lettere til sinns. Mange storbyer gir oss fasjonabel arkitektur, imponerende skyskrapere, verdenskjente monumenter og gatenavn. Stockholm er annerledes. Stockholm gir deg en sinnstemning. En følelse av å være hjemme, eller i alle fall på et sted der de som bor der tilsynelatende tar hånd om byen sin, akkurat på samme måte som de tar vare på hjemmene sine. Innovasjon har møtt historie som strekker seg tilbake til vikingtiden og nytenkende kokker har blandet ideer fra hele verden med gamle nordiske tradisjoner for matlaging. Gammel historie har blitt ivaretatt og aldri glemt, men det finnes enorm bolteplass for nyvinning og utvikling. Stockholm er en grønn by og himmel og hav er alltid for ditt øye. De gamle husene ligger side om side med spennende bygg som vitner om at mye er i gjære. Det kulturelle mangfoldet setter også sitt preg på byen, men Stockholms sjel virker velbevart og prisgitt. Unn deg et besøk til Nordens Venezia, du vil bli overrasket over hvor fort man blir glad i byen. Akkurat som når du vandrer rundt i din egen by.

Attraksjoner

De fleste nordmenn har før eller siden besøkt vårt kjære naboland Sverige, men ikke alle har tatt seg turen til Stockholm. Mange velger seg til andre europeiske byer når de først skal besøke en storby. Visst er det mye flott å se i Paris, Barcelona og London, og visst er det kanskje enda flere muligheter i disse byene, men Stockholm er virkelig verdt et besøk. Det er nært, det er lett å gjøre seg forstått og byen har mye mer å by på enn bare Abba-museet og Gröna Lund. Om du setter pris på museer er Vasamuseet vel verdt en titt, over en million besøkende hvert år må telle for noe. Ta også turen innom det Moderna Museet, som huser en av Europas fremste kunstsamlinger. Alle de ulike bydelene har sine egne attraksjoner, men mest å se på minst areal kan Gamla Stan skryte av å ha. Her kan du vandre rundt i de koselige små gatene og oppdage noe nytt rundt hvert hjørne. Her ligger også Nobelmuseet og Sveriges nasjonalkatedral Storkyrkan, samt det kongelige slott. For de minste kan et besøk til Skansen være helt perfekt. Skansen er verdens eldste friluftspark og Stockholm Zoo ligger også her. Om du besøker Stockholm mellom mai og september kan du hoppe på og av en sightseeing rute som tar deg til alle de viktigste attraksjonene via båt.

Shopping

Stockholm er utrolig populær som shoppingdestinasjon blant oss nordboere. Sverige har ikke bare selv en stor moteindustri, men Stockholm fremstår også som en veldig motebevisst by. Du finner selvsagt H&M overalt, men også andre favoritter som Filippa K, Tiger of Sweden og J.Lindeberg. Er du heldig har de rea (salg)! Nudie, Acne og Rodebjer er også hete merker du finner i Stockholm. Besøk Södermalm for avslappet, trendy shopping i butikker som bugner over av kreativitet. Gå ikke glipp av Judits på Hornsgatan, en av de beste secondhand butikkene i Skandinavia. Ta turen innom Bruno Götgatsbacken, et av de nyeste galleriene i Stockholm. Her kan du både shoppe og ta deg en pust i bakken med deilig mat og drikke. På Östermalm finner du en mer sofistikert type shopping, med eksklusive merker og en imponerende mathall for de som elsker å shoppe spiselige fristelser. I sentrum, eller «City» som stockholmerne sier, finner du alle de store varehusene med både svenske og internasjonale merker. Like utenfor Stockholm, i Kungens Kurva på Skärholmen, finner du den største IKEAen i verden, absolutt verdt et besøk for de som elsker denne møbelgiganten. Stockholm er jo faktisk ikke så langt hjemmefra. Shopper du for mye, kan du jo alltids kjøre hjem?

Restauranter

Du reiser kanskje ikke til Stockholm for å spise kjöttbullar og kanelsnurrer, men det er mye annet spennende du kan sette tennene i under ditt besøk i Sveriges hovedstad. Har du svenske venner eller har vært mye i Sverige tidligere er du sannsynligvis vel bekjent med deres kanskje mest brukte begrep «fika». Det betyr rett og slett å gå på kafé, helst med noe godt «attåt» kaffen. Stockholm er full av kafeer; alt fra de koselige små som minner som kjøkkenet til mormoren din, til hippe og trendy lokaler der det eneste som ikke er coolt er den rykende varme kaffen. Det er heller ikke vanskelig å finne et sted der man kan ta et glass vin eller en øl, mens man planlegger resten av dagens aktiviteter, og nyte en deilig lunsj. Du kan finne mat fra alle verdenshjørner i Stockholm, og også i alle prisklasser. Har du mye å rutte med bør du unne deg en opplevelse utenom det vanlige hos Ekstedt. Deres konsept er å tilberede all maten på den gamle, tradisjonsrike måten: over åpen ild. De har tydeligvis fått dreisen på dette, for i 2013 ble de belønnet med en Michelinstjerne. Om du ønsker deg til New York neste gang du skal ut å reise, kan du jo prøvesmake menyen hos Tjoget. Her serverer de mat og drikke i omgivelser som vitner om at innehaveren har mer enn bare litt kjennskap til «Det Grønne Eplet».

Uteliv

Når vi nordmenn forestiller oss utelivet i Stockholm er det kanskje først og fremst Stureplan som dukker opp i tankene våre. Her finner du riktig nok Stockholms mest eksklusive utesteder, der kjendiser og modeller i alle år har hatt sin boltreplass, men Stockholm har mye mer å by på! På samme måte som hver bydel tilbyr ulike typer shopping, har de også like forskjellige tilnærmelser til uteliv og nattlige aktiviteter. Södermalm er blitt svært populært blant hippe, unge mennesker som setter pris på interiørmessig moderne omgivelser når de treffes til en drink eller tre. Helt på tuppen av denne bydelen finner du Hornstull, som tidligere var en røffere del av Stockholm, men som nå er full av barer med en vennlig, åpen stemning. Kungsholmen er primært et residensielt område, men for å treffe ekte Stockholmere er dette stedet å dra. Det er morsomt med karaoke og enda bedre er det når det finnes så mange kjente slagere å velge i. Ta en tur til Golden Hits karaoke bar for en reise tilbake i tiden og en garantert morsom kveld! Siden Stockholm ligger ved vann er det ekstra fint å nyte kvelden utendørs om sommeren. Begynn kvelden på en av Stockholms mange uteserveringer før du tar turen til en klubb eller, hva med å fortsette natten ombord en renovert krigsbåt?

Overnatting

Når du velger hotell i Stockholm kan du trygt velge deg et sted som ikke absolutt ligger midt i City. Hotellene rundt Sergels Torg, er ofte dyrene enn i resten av byen og området er temmelig dødt på nattestid. Offentlig transport er veldig enkelt og godt utbygd i Stockholm og du vil sjelden bruke lang tid på å ta deg fra et sted til et annet. Södermalm og Östermalm er gode alternativer for beliggenhet ettersom begge bydelene er godt tilknyttet resten av byen, samtidig som de er fulle av muligheter innen gåavstand. Mange velger å bo i koselige Gamla Stan der det nesten er som å bo i en annen tidsperiode ettersom ingen biler er tillatt på den lille øya. Her har du også mange av Stockholms beste attraksjoner like i nærheten. For noen er det beste å bo litt utenfor byens ståk og støy og de velger seg dermed til Djurgården når de booker hotell. Her har du kilometervis med grøntareal å boltre deg på og du har alle de største museene innenfor rekkevidde. Vær likevel forberedt på å måtte bruke litt mer tid på å ta deg inn til sentrum for å finne et bedre utvalg restauranter og utesteder.

Flybilletter

Du kan fly både Norwegian og SAS direkte fra Oslo og Bergen til Stockholm. Det finnes også enkelte avganger med direkte fly fra blant annet Trondheim og Stavanger. Flytiden er rundt 1t fra Oslo og billettene kan bli dine for rundt tusenlappen om du er tidlig ute og ikke altfor kresen på avgangstiden. Om du ønsker å fly fra andre byer i Norge må du nok belage deg på et besøk innom Oslo eller Bergen før du flyr videre. Arlanda, Stockholms hovedflyplass, er godt tilknyttet Stockholm City, som ligger rundt 4 mil unna. Arlanda Expresstog er et godt alternativ, som tar deg til sentrum på rundt 20 minutter. Billetten koster 260 svenske kroner. Flybussene tar litt lengre tid, rundt 35-40 minutter, men er under halve prisen, 105 sek én vei. Det finnes også lokale tog som går fra Sky City Arlanda to ganger i timen og som bringer deg til flere Stockholmsdestinasjoner på rundt 40 minutter, men prisen er omtrent den samme som flybussen. Er man flere som reiser sammen, kan det faktisk lønne seg med taxi. De fleste taxiselskaper opererer med fastpris på mellom 360-520 svenske kroner, etter tid på døgnet og selvfølgelig etter hvor i Stockholm du ønsker å ende opp.

Finn billige flybilletter og hotell her

[tp_search_shortcodes slug="1113abb6"]